Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Prokletá Ostrava. Pozvěte sem vymítače ďábla, hlesla zlomená Špotáková

Sport

  20:07
OSTRAVA - Ne, ne a zase ne. Od prvních pokusů v oštěpařském sektoru kroutila Barbora Špotáková hlavou. Na Zlaté tretře se nepotkala s technikou, nemohla se srovnat na rozběhu, její oštěpy ani jednou nepřelétly 60metrovou hranici. „Přitom na rozcvičováku mi to šlo,“ říkala zlomená. „Jestli má tohle vůbec cenu, třeba to mám opravdu už zapíchnout.“

Barbora Špotáková se na Zlaté tretře znovu trápila. foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Takže znovu je Tretra závodem, na který byste nejraději zapomněla?
Je to zvláštní. Nevyšel mi první rozběh, což mě docela rozhodilo, a pak jsem ho ani jednou nechytla. Byly to superošklivé hody. Jsou tady fakt skvělí diváci a já to nejsem schopná zvládnout. Přišla jsem na sektor a nic, nebylo z čeho brát. Fakt nevím, jestli není ten stadion postavený na nějakém pohřebišti. Nějakého vymítače ďábla sem pozvěte a pak sem přijedu.

Třeba to byla jen daň za první závod roku.
Hodně jsem si věřila, ale možná, že to je špatně. Třeba už jdu opravdu do kopru, jak někteří předvídali. Ti teď třeba mají radost. Ale zase si říkám, že tohle je lepší, než přepálit začátek. Takto vím, že se snad budu během sezony lepšit, což je pozitivní informace z dneška.

Ani počasí vám asi nepřidalo, že?
To je příšerné, v sektoru fouká, točí se to. Foukalo hodně zleva, což odfoukává špičku oštěpu od oka. Já přetahuju všechny oštěpy doleva, takže toto je pro mě ten nejhorší vítr.

Usain Bolt zdraví diváky na Zlaté tretře.
Zlatá tretra: Tyčkař Jan Kudlička.

Dumáte teď nad tím, jestli něco v přípravě bez trenéra pokazila?
Myslím, že ne, tak uvidíme dál. Přála jsem si, aby to dopadlo dobře, ale asi mi tady není přáno. Mám za léta vyzkoušené, že jsou stadiony, kde se mi daří, a pak ty, kde se mi nehází dobře. A je to každý rok stejné.

Není to jen problém v hlavě?
To nemůže být v hlavě! Celý den jsem nabuzená, pak přijdu sem a chcípnu na blbém sektoru. Nedá se svítit, třeba výkony podá někdo jiný.

Kde tuhle skepsi zlomíte?
Jedu teď do Ameriky na Diamantovou ligu a mám hodně o čem přemýšlet. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!