Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Barcelona zůstává zakletá. Berdych znovu neprošel přes třetí kolo

Sport

  15:00aktualizováno  18:48
BARCELONA - Český tenista Tomáš Berdych nepřešel na turnaji v Barceloně ani na čtvrtý pokus přes 3. kolo. Třetí nasazený hráč dnes v duelu, který byl ve čtvrtek odložen kvůli dešti, podlehl domácímu Tommymu Robredovi za dvě a čtvrt hodiny po setech 6:3, 6:7 a 3:6.

Český tenista Tomáš Berdych foto: Reuters

Sedmadvacetiletý Berdych vstoupil do osmého vzájemného duelu lépe. V úvodním setu využil v osmé hře druhý brejkbol a zisk setu pak potvrdil čistou hrou při svém podání. Ve druhé sadě se mu ale na servisu nedařilo.

ČTĚTE TAKÉ

Prohrával už 1:5, a přestože dokázal vyrovnat, ve zkrácené hře Robredo vyhrál 7:5. Podání český reprezentant neudržel ani v úvodní hře třetí sady a proti zkušenému antukáři už tentokrát manko nesmazal. O tři roky starší Španěl proměnil při Berdychově podání hned první mečbol a vyrovnal bilanci vzájemných zápasů na 4:4. Ještě dnes ho čeká čtvrtfinálový duel proti Kanaďanovi Milosi Raonicovi.

Další dvě překážky na cestě k osmému barcelonskému titulu za posledních devět let zvládl Rafael Nadal. Druhý nasazený hráč musel dnes ve zhuštěném programu, který si vynutil čtvrteční déšť, odehrát dva zápasy.

Nejprve i přes slabší začátek zdolal třiadvacetiletého Francouze Benoita Paireho 7:6, 6:2 a pak ve čtvrtfinále porazil hladce 6:3 a 6:0 krajana Alberta Ramose. Svou vítěznou sérii v katalánské metropoli tak protáhl na 37 zápasů a má šanci postoupit do šestého finále za sebou od návratu po vleklých problémech s koleny.

Autor: