Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Cleveland v závěru otočil zápas NBA v Dallasu, Philadelphia uspěla i bez Embiida

Caris LeVert z Clevelandu brání Luku Dončiče z Dallasu. foto: Reuters

Basketbalisté Clevelandu zvítězili v NBA na palubovce Dallasu 113:110, přestože v poslední čtvrtině prohrávali dvouciferným rozdílem. V závěru Cavaliers otočili skóre patnáctibodovou šňůrou a vybojovali páté vítězství z posledních šesti zápasů. Dallasu nepomohlo ani 39 bodů Luky Dončiče, který byl nejlepším střelcem středečního večera v zámořské lize. Philadelphia zvítězila na palubovce Orlanda 112:92, ačkoliv kvůli zranění opět postrádala nejlepšího střelce soutěže Joela Embiida.
  9:05

Dallas měl zápas s Clevelandem dobře rozehraný a ještě pět a půl minuty před koncem vedl o devět bodů. Pak ale oslabený soupeř hrající bez dvou nejlepších hráčů Donovana Mitchella a Dariuse Garlanda i další opory Evana Mobleyho předvedl parádní obrat. Hosté pět minut nedovolili Mavericks skórovat a získali zápas pod kontrolu. Dallas pak ještě díky pěti bodům Dončiče duel zdramatizoval, ale Cavaliers už výhru uhájili.

Sestřih zápasu Dallas – Cleveland:

Hlavní zásluhu na tom měl Cris LeVert, který při klíčové šňůře nastřílel devět ze svých 29 bodů. Pivot Jarrett Allen zaznamenal 24 bodů a 23 doskoků. „Je to pro nás velká vzpruha. Měli jsme teď problém se zraněními a musíme se snažit udržet pozice, než se všichni uzdraví. Ale dnes jsme ukázali, že nás není radno podceňovat. Tenhle tým má další zbraně,“ řekl Allen. Cavaliers i Mavericks mají bilanci 18-13 a patří jim šestá místa v jednotlivých konferencích.

Sestřih zápasu Orlando – Philadelphia:

Také Philadelphia si musela poradit s důležitou absencí, protože Embiid neodcestoval s třetím celkem Východní konference na Floridu kvůli poraněnému kotníku. Zatímco proti Miami to bez něj v pondělí nešlo (113:119), proti Orlandu se Sixers týmovým výkonem s jistotou prosadili. Tyrese Maxey k tomu přispěl 23 body, Tobias Harris a De’Anthony Melton dali po 22 bodech. Za Magic nastřílel 24 bodů Franz Wagner.

Sestřih zápasu Brooklyn – Milwaukee:

Brooklyn se proti Milwaukee rozhodl šetřit opory a nechal hrát převážně náhradníky. Přesto se až do poslední čtvrtiny držel ve hře, v poslední dvanáctiminutovce ale Bucks nastříleli 44 bodů a zápas vyhráli 144:122. Janis Adetokunbo se na tom podílel 32 body, 10 doskoky a 8 asistencemi. Khris Middleton přidal 27 bodů a 10 asistencí.

Kevin Durant byl strůjcem vítězství Phoenixu nad Houstonem 129:113. Zaznamenal 27 bodů, osobní maximum 16 asistencí a 10 doskoků a poosmnácté v kariéře si připsal triple double. Suns uspěli v hale některého ze soupeřů poprvé po měsíci a mají vyrovnanou bilanci 15-15. „Nesnáším porážky, takže je to skvělý pocit zase konečně vyhrát venku,“ řekl Durant.

Sestřih zápasu Houston – Phoenix:

Na výhře Oklahoma City nad New Yorkem 129:120 se nejvýrazněji podíleli Shai Gilgeous-Alexander a Jalen Williams, kteří shodně nastříleli 36 bodů.

Výsledky basketbalové NBA

Brooklyn - Milwaukee 122:144
Dallas - Cleveland 110:113
Houston - Phoenix 113:129
Oklahoma City - New York 129:120
Orlando - Philadelphia 92:112
Washington - Toronto 102:132

Autoři: ,