Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Nadvláda pokračuje. Basketbalistky USK Praha slaví čtvrtý titul v řadě

Sport

  20:39
PRAHA - Basketbalistky ZVVZ USK Praha získaly poosmé v historii a počtvrté za sebou český titul. V dnešním třetím finálovém duelu porazily doma IMOS Brno 76:48 a sérii vyhrály jasně 3:0. Za celou sezonu tak nepoznaly hořkost porážky, naposledy prohrály v loňském finále právě s Brnem.

Zleva Danielle Hamiltonová-Carterová z Brna, Jelena Dubljevičová z USK a Kia Niema Vaughnová z USK. foto: ČTK

Brněnské basketbalistky kvůli problémům na dálnici dorazily na utkání až půl hodiny před začátkem, ale v úvodu to vypadalo, že kratší rozcvička jim spíše prospěla. Začaly velmi aktivně a rychle získaly náskok 11:4.

Jenže pak za domácí nastoupila nejlepší hráčka zápasu Danielle Robinsonová a začala rychlý obrat. K němu jí pomáhala také Laia Palauová, která potvrzovala, proč získala cenu pro nejužitečnější hráčku soutěže.

Brno si dobře rozehraný zápas komplikovalo i řadou nevynucených chyb, když hráčky lehce ztrácely míče. Nedařilo se zejména reprezentační pivotce Aleně Hanušové. Výraznější hrozbou pro obranu USK tak byla v podstatě jen další z reprezentantek na palubovce Tereza Pecková, která se však po vydařené první půlce také přestala prosazovat. A to i díky zlepšené obraně USK.

Celkem Brno ztratilo 26 míčů, což USK potrestal 38 body, které rozhodly. Už ve třetí čtvrtině tak činil rozdíl ve skóre přes dvacet bodů a o vítězi nebylo pochyb. Oba týmy tak mohly dát v závěru šanci i basketbalistkám, které toho ve finále dosud tolik neodehrály.

Brno tak sice prohrálo i osmý vzájemný zápas v této sezoně a musí si na první titul od roku 2010 a patnáctý celkově počkat minimálně do další sezony, úspěchem pro něj však je už jen to, že podvacáté za sebou bylo ve finále.

Finále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:

ZVVZ USK Praha - IMOS Brno 76:48 (22:19, 44:30, 61:39)

Nejvíce bodů: Robinsonová 20, Dubljevičová 18, Vaughnová 15, Elhotová 9 - Pecková 16, Jurčenková a Keyová po 11. Rozhodčí: Kučera, Dolinek, Galajda. Fauly: 15:14. Trestné hody: 11/7 - 17/12. Trojky: 3:2. Konečný stav série: 3:0.

Autoři: ,

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč