Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Bauer maraton na závěr MS v Liberci nepoběží

Sport

  12:54
LIBEREC - Lyžař Lukáš Bauer se rozhodl šetřit síly do zbytku sezony a v neděli na mistrovství světa v Liberci do závodu na 50 kilometrů volnou technikou nenastoupí. Stříbrný medailista z běhu na 15 km klasicky se po kolapsu štafety cítil unaven a dnes před polednem odjel domů do Božího Daru.

Zklamaný Lukáš Bauer po skiatlonu. foto: ČTK

Bauer má ještě šanci vyhrát hodnocení Světového poháru v distančních závodech a získat malý glóbus v této disciplíně. Příští víkend ho čeká v Lahti závod na 15 km klasicky, o týden později se v Trondheimu běží 50 km klasicky a Světový pohár vyvrcholí ve Falunu, kde se uskuteční tři závody po vzoru Tour de Ski.

"Nemá pořádně natrénováno, bral týden antibiotika, takže jsme se po dohodě rozhodli, že padesátku vynecháme," řekl trenér Miroslav Petrásek. "Ještě potrénuje a zkusí vyhrát malý glóbus," prohlásil.

Do nedělního závodu nastoupí Martin Koukal, mistr světa na padesátce z Val di Fiemme 2003, Jiří Magál, Milan Šperl a sprinter Dušan Kožíšek, jenž sám kouče o start požádal. "Pro něj to bude nejdelší sprint v životě," komentoval Kožíškův start Petrásek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!