Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Beckham se při premiéře v USA moc nepředvedl

Sport

  11:19
WASHINGTON - Spasení fotbalového klubu Los Angeles Galaxy se zatím nekoná. David Beckham, kterého tým před nedávnem s velkou slávou a očekáváním koupil, se ve svém prvním oficiálním zápase příliš nepředvedl. Bývalý britský kapitán nastoupil před vyprodaným stadionem na posledních dvacet minut do zápasu proti DC United. Jeho tým prohrál 1:0.

David Beckham během svého premiérového vystoupení v dresu LA Galaxy proti DC United. foto: AFP

David Beckham.Hvězdný anglický záložník se fanouškům Los Angeles Galaxy předvedl v soutěžním zápase po dlouhém čekání. Na Beckhama se přišlo na stadion klubu DC United ve Washingtonu podívat více jak 46 tisíc fotbalových fanoušků. Dvaatřicetiletý hráč a největší fotbalová celebrita se ale příliš nepředvedl.

Bývalý kapitán anglické reprezentace nastoupil pouze na posledních dvacet minut. V 72. minutě vystřídal Quavase Kirka. Rozdal několik přihrávek, měl šanci zahrávat přímý kop, ale ze čtyřiceti metrů pouze centroval do vápna.

"Není nic příjemného zklamat lidi, kteří si zaplatili spoustu peněz, aby viděli zápas. Jsem rád, že jsem se konečně dostal na hřiště. Po této stránce to byl hezký večer, jinak je ale špatné, že skončil porážkou," nechal se slyšet po zápase Beckham, který kvůli zraněnému kotníku odehrál za Galaxy pouze část přípravného utkání s Chelsea.

David Beckham čeká na lavičce během zápasu LA Galaxy proti DC United. Na trávník se dostal v  72. minutě.Na Beckhama přijel i Steve McClaren
Beckahmovo vystoupení média i klub pasovaly na nejočekávanější debut v zámořském fotbalu od příchodu Pelého v roce 1975. "Nehrál jsem ani jsem netrénoval osm týdnů," řekl ke svému výkonu Beckham, který se mohl v hustém washingtonském dešti cítit jako v rodné Anglii. "Jsem na něco takového zvyklý z domova, na mokrém trávníku se mi hraje nejlépe," dodal Beckham, jehož v hledišti sledoval i reprezentační kouč Steve McClaren.

Trenér národního mužstva zjišťuje, zda bude moci bývalého kapitána využít 22. srpna pro přípravný zápas s Němci a zářijové kvalifikační duely s Izraelem a Ruskem.

Backhamovo Los Angeles zůstalo po další porážce druhým nejhorším týmem v
soutěži a podruhé za sebou neskórovalo. Snahu o vyrovnání zhatilo Galaxy mimo jiné i vyloučení Kylea Martina v 67. minutě. Jediný gól zápasu zaznamenal po půlhodině hry nejlepší střelec MLS Luciano Emilio.

Autor: