Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Bednář: Na tréninku moc nájezdů nedávám

Sport

  11:50
PRAHA - Jen těžko hledat v současné době lepšího exekutora samostatných nájezdů. Slávistický útočník Jaroslav Bednář (32) udivoval v uplynulých týdnech proměněnými nájezdy v hokejové Lize mistrů, včera předvedl své umění i v derby na Spartě. Při nájezdech úspěšně předvedl dvě různá zakončení a vystřelil tak hostům bod navíc.

Jaroslav Bednář se raduje ze čtvrtého gólu v síti Linköpingu v zápase Ligy mistrů. foto: ČTK

Dlouho jste Spartě nedovolili skórovat, sami jste vstřelili dva góly. V čem byl rozdíl oproti předchozímu derby, jež jste prohráli 0:5?
Výborně nám zachytal gólman. Měli jsme i trochu štěstí, ale na druhou stranu jsme vytvořené šance, na rozdíl od Sparty, dvakrát proměnili.

Vedení jste přesto neudrželi…
Ve třetí třetině jsme hráli třikrát nebo čtyřikrát za sebou v oslabení a Sparta toho využila a vyrovnala. Dostali jsme je na koně, mohli jsme pak být rádi za remízu.

Přišly na řadu samostatné nájezdy, které jsou vaší parádní disciplínou. V současné době držíte sérii devíti využitých nájezdů v řadě. Můžete je někdy vůbec neproměnit?
Počkejte si na příští zápas! (smích) Těžko říct, vždy je to hra vabank.

Nehlodá ve vás červík pochybnosti, že už musí ta série proměněných nájezdů skončit?
Myslel jsem, že neproměním nějaký nájezd už dneska. Druhý jsem dal jen se štěstím, Pöpperle si dobře vykryl prostor, ale puk se mu stejně svezl po betonu do branky. Při prvním nájezdu jsem ale šel najisto, nechal mi půlku branky prázdnou.

Takže jste smířený, že série může velmi brzo skončit?
Nájezdy nelze proměňovat věčně.

Co na vaši sérii říkají spoluhráči? Neprosí vás o školení?
To ne, spíš si do mě rejpnou. Ale teď jsou rádi za dva body.

A co vaše penalty na tréninku?
Tam jich moc nedávám. Tam je v brance podšívka Áda Svoboda, ten mě dobře zná. A když zkouším něco nového, tak mi to nevyjde...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...