Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych postoupil v Bastadu do finále

Sport

  16:50
BASTAD - Český tenista Tomáš Berdych si poprvé v této sezoně zahraje finále turnaje ATP. Postoupit do boje o titul se mu podařilo ve švédském Bastadu, kde v dnešním semifinále porazil Španěla Fernanda Verdaska 2:6, 6:3 a 6:2.

Berdych ve Švédsku boduje. foto: ČTK

Ve finále se utká s vítězem španělského duelu mezi Davidem Ferrerem a Tommym Robredem.

Berdychovi se na švédské antuce podařila odveta za Wimbledon, kde ho Verdasco jasně porazil v třetím kole. Úvod zápasu sice lépe vyšel druhému nasazenému Španělovi, který rychle vedl 4:0 a následně získal úvodní set, ale pak se zápas otočil na českou stranu.

Od druhého setu Berdych ani jednou neztratil podání a nerozhodila ho ani dešťová přeháňka, kvůli níž byl v rozhodující sadě zápas přerušen za stavu 4:1 pro českého tenistu ve chvíli, kdy měl jít na podání.

Po více než hodinové pauze dvaadvacetiletý Čech bez problémů dotáhl utkání do vítězného konce a v Bastadu zopakoval finálovou účast z roku 2005. Letos se takhle daleko dostal poprvé, zatím bylo jeho maximem semifinále podniku série Masters v Miami. V neděli bude usilovat o čtvrtý turnajový titul v kariéře, naposledy se radoval loni na trávě v Halle.

Dvouhra - semifinále
Berdych (4. - ČR) - Verdasco (Šp.) 2:6, 6:3, 6:2

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...