Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Berdych je zpět. Česká jednička opět povede do boje daviscupový tým

Australian Open

  13:30
PRAHA - Sedmý hráč světa Tomáš Berdych se vrací do Davisova poháru a povede české tenisty v 1. kole v Německu. V nominaci kapitána Jaroslava Navrátila pro duel v Hannoveru jsou také Radek Štěpánek, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Zápas se bude hrát příští týden od 4. do 6. března.

Tomáš Berdych. foto: ČTK/AP

„S rozhodováním jsem neměl problém. Nejdůležitější je, že se vrací Tomáš Berdych, protože nás v Německu čeká velice těžké utkání,“ řekl Navrátil.

Německý kapitán Michael Kohlmann nominoval Philippa Kohlschreibera, poprvé v německém dresu by měl v soutěži o „salátovou mísu“ nastoupit osmnáctiletý talent Alexander Zverev a tým doplňují Dustin Brown a deblista Philipp Petzschner.

Tomáš Berdych na Australian Open.
V hledišti nechyběla ani Berdychova snoubenka Ester Sátorová.

Třicetiletý Berdych, spolu se Štěpánkem strůjce zisku „salátové mísy“ z let 2012 a 2013, hrál v soutěži naposledy v prohraném semifinále ve Francii v září 2014. Loni se dvakrát z nominace omluvil a tenisté se zachraňovali v baráži.

Letošní čtvrtfinalista Australian Open Berdych bude jedničkou do dvouher a spolu se Štěpánkem budou hrát čtyřhru, v které jsou nejlepším českým párem v historii DC. O druhém singlistovi se rozhodne mezi zbylými třemi hráči.

S Němci mají tenisté negativní bilanci 4:10. Poslední utkání v roce 2005 skončilo porážkou v baráži v Liberci 2:3, která znamenala premiérový sestup ze Světové skupiny. Z výhry se Češi naposledy radovali v sestavě s Ivanem Lendlem před 34 lety.

V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Kanadou a Francií.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...