Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Berdych si finále nezahraje, v Miami ho zastavil Murray

Australian Open

  21:05aktualizováno  21:33
MIAMI/PRAHA - Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Miami stejně jako loni před branami finále. Český tenista v dnešním semifinále prohrál s Britem Andym Murraym dvakrát 4:6 za hodinu a 42 minut.

Tomáš Berdych v utkání proti Andy Murraymu. foto: Reuters

Osmý nasazený Berdych ztratil zápas kvůli špatným začátkům setů. V první i v druhé sadě se opakoval stejný scénář: Berdych si prohrál hned první podání, vzápětí sice získal brejk zpět, ale pak znovu přišel o servis, na což už nedokázal reagovat.

„Udělal jsem hodně věcí dobře, nemám si na co stěžovat. Dobře jsem podával v důležitých momentech a kontroloval výměny,“ řekl Murray po utkání.

Andy Murray v utkání proti Tomáši Berdychovi.

Berdych letos prohrál s Murraym i podruhé. Poprvé na bývalého svěřence Daniela Vallverdua z Venezuely, který nyní vede právě českého hráče, nestačil na Australian Open. Celkově mají nyní Berdych a Murray vyrovnanou bilanci 6:6.

Devětadvacetiletý Berdych se na turnaji série Masters, nejvyšší kategorie po grandslamech, dostal do finále v minulosti třikrát. Naposledy to dokázal před třemi lety v Madridu, trofej získal pouze v Paříži před deseti lety.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami

Muži: Dvouhra - semifinále: Murray (3-Brit.) - Berdych 6:4, 6:4.

Autoři: ,

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč