Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Berdych skončil před branami finále

Sport

  16:09
STUTTGART - Český tenista Tomáš Berdych si finále na turnaji ve Stuttgartu nezahraje. Druhý nasazený hráč dnes podlehl turnajové trojce Davidu Ferrerovi ze Španělska 3:6 a 5:7.

Tomáš Berdych foto: AFP

V nedělním finále narazí Ferrer na lepšího z argentinského duelu mezi Juanem Monakem a Josém Acasusem.

Dvacetiletý Berdych tak promarnil šanci postoupit popáté v kariéře do finále turnaje ATP. S Ferrerem měl dosud kladnou bilanci, ale o tři roky starší soupeř, jenž prohrál poslední dva vzájemné duely, v dnešním semifinále vyrovnal na 2:2.

První set vyhrál španělský tenista za 36 minut, když Berdychovi nevycházela hra na riziko. Český držitel dvou titulů z okruhu ATP ztratil hned v úvodním gamu podání a soupeři to stačilo k zisku sady. Také druhý set zahájil Ferrer tím, že Berdychovi prorazil servis a šel do
vedení 3:0. Za stavu 5:3 podával Španěl na vítězství, ale český tenista skvělou hrou hrozbu odvrátil. V dvanáctém gamu však Berdycha zradilo podání, nejprve dvojchybou nabídl soupeři mečbol a další zápas ukončil.

Svůj vztek si pak vylil na raketě. "Byl to těžký zápas a na konci to bylo těsné," řekl Ferrer bezprostředně po zápase televizi DSF.

Berdych si z německé antuky odvezl prémii 27.500 eur, vítěz turnaje obdrží rovných 100 tisíc.
Autoři: ,