Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Biker Prokop vybojoval zlato na mistrovství světa

Sport

  7:26
Rotorua (Nový Zéland) - Český reprezentant Michal Prokop dnes získal titul mistra světa ve foucrossu horských kol. Na šampionátu na Novém Zélandu ve finále porazil všechny tři soupeře a navázal na triumf z roku 2003.
Biker - ilustrační foto

Biker foto: ČTK

Stříbro za ním získal Švýcar Roger Rinderknecht, bronzovou medaili si odveze Guido Tschugg z Německa. Do nejlepší desítky se prosadil i další český reprezentant Michal Maroši, který byl třetí v "malém" finále a celkově obsadil sedmou příčku. Kamil Tatarkovič skončil dvanáctý a Lukáš Tammer obsadil jednadvacátou příčku. Pětadvacetiletý Prokop byl nejrychlejší už ve středeční kvalifikaci. Sítem vyřazovacích bojů se prokousal z osmifinále až do finále a v něm nenašel
přemožitele. Potvrdil tak pozici nejlepšího závodníka současnosti, vyhrál totiž čtyři z pěti letošních závodů Světového poháru a už má jisté vítězství v celém seriálu.

V závodě žen postoupila v Rotorue do finále česká reprezentantka Jana Horáková. V boji o medaile obsadila poslední čtvrtou pozici a cenný kov jí unikl. Titul získala Američanka Jill Kintnerová.
Autoři: ,

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...