Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bizarní příběh na téma, jak ztratit vyhraný zápas

Sport

  15:34aktualizováno  17:22
Tak tohle se jen tak nevidí. Když už člověk (nebo jako v tomto případě tenisová dvojice) vede v zápase 6:0 a 5:4, každý fanoušek by očekával, že triumf je jistý. Američtí bratři Bryanové dnes publikum v Paříži přesvědčili o opaku. Dvojice Norman, Moodie jim doslova vyrval z rukou postup do finále Roland Garros.

Bratři Bryanové tohle opravud nezvládli. foto: AFP

Druhá nejvýše nasazená dvojice Bob a Mike Bryanové měli od úvodního míčku jasnou převahu. V prvním setu nadělili soupeři dokonce kanára. Postupně se však začala hra vyrovnávat. Za stavu 6:0 a 5:4 pro Američany jim stačilo sebrat oponentům jejich podání.  Jenže to už se jim nepovedlo ani jednou. Z 11 brejkbolů uhráli v utkání je tři (všechny v první setu). Norman a Moodle dotáhli set do tiebreaku, který získali v poměru 7:5.

V rozhodujícím setu se pak nenasazený pár vzepjal k senzačnímu výkonu a zlomeným bratrům ukázali, jak se proměňuje stav 5:4 na gamy. Úplně v poslední hře poprvé v zápase brejkli podání favoritů duelu a to jim stačilo na postup do vysněného finále.

V sobotním finále se proti nim postaví mimo jiné český tenista Lukáš Dlouhý,pro kterého to bude druhé finále ve čtyřhře na French Open. Český hráč dnes společně se svým partnerem Leanderem Paesem z Indie porazili v semifinále nejvýše nasazený kanadsko-srbský pár Daniel Nestor, Nenad Zimonjič dvakrát 7:6.

Tenisové French Open v Paříži (antuka, dotace 16,15 milionu eur): Muži: Čtyřhra - semifinále: Moodie, Norman (JAR/Belg.) - B. Bryan, M. Bryan (2-USA) 0:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Další zápasy:
Ženy: Dvouhra - semifinále: Safinová (1-Rus.) - Cibulková (20-SR) 6:3, 6:3.
Muži: Čtyřhra - semifinále: Dlouhý, Paes (3-ČR/Indie) - Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).