Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Muchová odvrátila tři mečboly a je na US Open v osmifinále, Mladenovicovou kvůli karanténě vyřadili

Karolina Muchová se raduje z postupu na US Open. foto: ČTK

New York - Dva velké obraty předvedla tenistka Karolína Muchová, aby si poprvé zahrála osmifinále grandslamového US Open. Dvacátá nasazená už v rozhodující sadě 3. kola prohrávala s Rumunkou Soranou Cirsteaovou 3:5, ale vynutila si tie-break,v kterém odvrátila tři mečboly a vyhrála 6:3, 2:6 a 7:6.
  21:09

Muchová je druhou Češkou ve čtvrtém kole letošního turnaje v New Yorku, který se kvůli koronaviru hraje bez fanoušků. Před ní uspěla Petra Kvitová.

Muchová vyhrála první set díky zisku čtyř her v řadě, a to i po třech dvojchybách Rumunky v závěrečné hře úvodního dějství. Ve druhém setu ale v dlouhých výměnách vypadla z rytmu, chybovala a 77. hráčka světa Cirsteaová srovnala.

Výsledky tenisového US Open

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Medveděv (3-Rus.) - Wolf (USA) 6:3, 6:3, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Muchová (20-ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:3, 2:6, 7:6 (9:7), 

Mertensová (16-Belg.) - McNallyová (USA) 7:5, 6:1.

V dramatickém rozhodujícím setu po sérii brejků prohrávala Muchová 2:4 a za stavu 4:5 podávala Rumunka na výhru. Muchová ale pod tlakem předváděla nejlepší tenis, aktivní hrou vzala soupeřce servis a o osudu utkání rozhodl tie-break. V jeho úvodu česká tenistka čtyřikrát pokazila, prohrávala proto 0:4 a za stavu 3:6 čelila třem mečbolům.

Znovu ale ukázala svoji sílu. Při prvním mečbolu chybovala Cirsteaová, ale pak už úřadovala svěřenkyně Davida Kotyzy - při druhém mečbolu trefila postranní čáru z bekhendu a třetí odvrátila volejem po náběhu k síti. Svoji první možnost ukončit utkání pak nevyužila, ale při druhé napálila podání, které soupeřka jen tečovala.

Čtyřiadvacetiletá Muchová tak je po dvou účastech na US Open ve třetím kole poprvé v osmifinále. O čtvrtfinále se střetne buď s Běloruskou Viktorií Azarenkovou, nebo s Polkou Igou Šwiatekovou, s kterou si v červenci zahrála na pražské exhibici družstev a vyhrála v supertie-breaku.

Tenistka Mladenovicová byla kvůli karanténě vyřazena z US Open

Nejvýše nasazený pár čtyřhry Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová byl krátce před zápasem druhého kola vyřazen kvůli karanténě Mladenovicové z US Open. Francouzská tenistka patřila do skupiny zhruba deseti lidí, kteří přišli do kontaktu s Benoitem Pairem, jenž byl před startem newyorského grandslamu pozitivně testován na koronavirus a nesměl na turnaji startovat.

Americká tenisová asociace (USTA) dnes oznámila, že Mladenovicová musí do karantény na základě upozornění zdravotního úřadu okresu Nassau, kde leží oficiální hotel pro US Open. Francouzská tenistka musí podle nového nařízení zůstat v hotelu po zbytek určeného karanténního období, tedy do 11. září.

Mladenovicová už přitom na US Open odehrála dvě zápasy ve dvouhře a společně s Babosovou zvládly i zahajovací duel v deblu. Na sedmadvacetiletou Francouzku se vztahoval kvůli kontaktu s Pairem v New Yorku zpřísněný režim, který v týdnu označila za noční můru. Šestinásobná grandslamová vítězka v ženské a smíšené čtyřhře si stěžovala, že je s ní zacházeno jako s vězněm a zločincem.

Ve zpřísněném hygienickém režimu byl také další Francouz Adrian Mannarino. Jeho páteční duel 3. kola proti Alexanderu Zverevovi se opozdil o několik hodin, během nichž zástupci USTA vedli s hygieniky diskuzi o tom, zda se zápas bude smět odehrát. Favorizovaný Němec nakonec zvítězil ve čtyřech setech.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!