Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Bookmakeři dávají Čechům větší šance, domácí jsou bez své dvojky

Davis Cup

  17:39
BARCELONA - Absence španělské dvojky Fernanda Verdaska v páteční dvouhře daviscupového finále v Barceloně zvyšuje podle bookmakerů šance českých tenistů na triumf v soutěži.

Příprava na finále Davis cupu. Fernando Verdasco. foto: ČTK

Zatímco ještě na začátku týdny se kurzy na úspěch svěřenců Jaroslava Navrátila pohybovaly u tuzemských sázkových kanceláří v rozpětí mezi 4:1 až 5:1, den přes začátkem duelu klesly přibližně na 3:1.

Z domácích společností by případná česká výhra vynesla nejvyšší částku sázejícímu u Synot-Tip, který vypsal na triumf hostů kurz 4:1. Naopak nejvyrovnanější duel očekává Tipsport - na české tenisty se dá tipovat v poměru 2,98:1. Stejná kancelář nabízí i nejvyšší koeficient na vítězství domácích Španělů (1,29:1), přitom ještě v pondělí to bylo jen 1,15:1.

Absence zraněného Verdaska pozměnila i kurzy na druhou páteční dvouhru. V souboji se španělskou dvojkou by byla česká jednička Radek Štěpánek outsiderem v poměru 2,65:1, naopak s Davidem Ferrerem, který nahradil Verdaska, očekávají bookmakeři vyrovnanou bitvu. Domácí hráč je jen lehkým favoritem (1,72:1).

Autor: