Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Boston porazil jako první letos Houston

Sport

  10:14
NEW YORK - Basketbalisté Bostonu dokázali jako první v nové sezoně NBA porazit Houston. Úřadující mistři ligy vyhráli v úterý na palubovce Rockets 103:99 a ukončili třízápasovou vítěznou sérii texaského týmu od začátku ročníku.

Největší hvězdy obou týmů: vlevo LeBron James z Clevelandu, vpravo Tim Duncan foto: AFP

Bostonu se podařilo napravit nečekanou sobotní porážku na hřišti Indiany a má nyní stejnou bilanci tří výher a jedné prohry jako jeho úterní soupeř. Tým Celtics táhla hvězdná trojice Ray Allen, Kevin Garnett a Paul Pierce, jež se postarala o 56 bodů a 25 doskoků.

"Měli jsme za sebou těžkou porážku. A teď jsme na ni odpověděli vítězstvím proti hodně dobrému mužstvu," uvedl Allen, nejlepší střelec zápasu s 29 body.

Hodně zklamaný byl domácí pivot Jao Ming, jemuž Boston dovolil jen osm bodů. "Byl to asi jedno z mých nejhorších utkání všech dob," řekl sebekriticky čínský obr.

V akci byly v úterý vedle Houstonu i další dva texaské celky San Antonio a Dallas, které měly na programu vzájemný souboj. Ten vyhráli hostující Mavericks 98:81 a uštědřili San Antoniu třetí porážku v třetím zápase sezony.

Tak špatný start do ročníku Spurs v minulých 35 letech nezažili. O téměř dvě třetiny bodů vítězného týmu se postaralo duo Dirk Nowitzki (30) a Jason Terry (29).

Ani ve třetím úterním utkání nevyhrál domácí tým. Basketbalisté New Jersey podlehli Phoenixu 86:114.

VÝSLEDKY:
New Jersey - Phoenix 86:114,
San Antonio - Dallas 81:98,
Houston - Boston 99:103.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...