Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Mimo domov není přáno. Boxer Ducár na titul v Londýně nedosáhl

Boxer Vasil Ducár se kryje před výpadem Cheavona Clarka během titulového zápasu organizace IBF. foto: Reuters

Český profesionální boxer Vasil Ducár si připsal další porážku v titulovém zápase v zahraničí. V Londýně prohrál jednoznačně 0:3 na body s domácím Cheavonem Clarkem duel o mezinárodní pás šampiona organizace IBF v křížové váze.
  9:55

Třiatřicetiletý Ducár zaznamenal ve 23. souboji mezi profesionály sedmou porážku, o rok mladší Clarke udržel neporazitelnost. Podle rozhodčích rodák z Jamajky vyhrál 99:91, 99:91 a 98:92. „Díky všem za podporu, asi mi není souzeno... Jde se dál,“ napsal Ducár na sociální sítě.

Rodák ze Znojma poté, co v září 2018 v Lille překvapivě porazil Francouze Samuela Kadjeho a získal pás menší organizace WBF, vyhrává jen doma. Proti Clarkeovi to byl pro Ducára pátý nezdar v titulovém zápase některé z mezinárodních organizací.

„Zápas byl docela náročný a koukatelný pro diváka. Bylo vidět, že soupeř byl zkušený, nikam se nehnal. Myslím si, že jsme to odjeli v tempu, ale soupeř byl prostě lepší a více bodoval,“ uvedl Ducár v tiskové zprávě.

„První kola zápasu ovládl Clarke díky skvělému pohybu. Druhá polovina zápasu ale patřila spíše Vasilovi, který začal zastavovat Clarkovy útoky a tlačil se více dopředu. Byl Britovi více než důstojným protivníkem,“ řekl trenér českého boxera Michal Vančura.

Autoři: ,
Témata: Londýn, Jamajka, Lille, Znojmo

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....