Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zápas pravdy. Horváthovi stojí v cestě za duelem o světový titul ruský knockautér

Sport

  9:46
PRAHA - Zápas, který by jej mohl přiblížit k vysněnému duelu o pás mistra světa, čeká v sobotu českého profesionálního boxera Štěpána Horvátha. V Čeljabinsku se utká s domácím Magomedem Kurbanovem a ve hře bude pás WBO International v lehké střední váhové kategorii.

Štěpán Horváth (vpravo) při oficiálním vážění před soubojem s Rusem Magomedem Kurbanovem. foto: RCC Boxing.

Zatímco čtyřiatřicetiletý Horváth má mezi profesionály bilanci 18 výher a pěti porážek, o dvanáct let mladší Kurbanov všech jedenáct duelů vyhrál. Devět z nich ukončil před limitem.

V ringu po něm zůstali dva mrtví. Boxerský šampion Ramos zemřel ve věku 75 let

„Jde sice o mezinárodní titul, ale já to beru hlavně jako zápas, který mě může posunout dál. Mám za sebou tiskovou konferenci, stáli jsme se soupeřem proti sobě face to face, nepůsobil na mě nějak výrazně. Cítím se být dobře připraven, ale všechno se ukáže v ringu,“ uvedl Horváth pro deník Sport.

Aktuální česká jednička profesionálního boxu se musela vyrovnat s komplikacemi na cestě do dějiště zápasu. Při přestupu v Moskvě Horváthovi uletělo letadlo a na další spoj čekal půl dne.

„Nic bych za tím nehledal. Na přestup v Moskvě byla původně lhůta skoro dvě hodiny. Jenže letadlo z Prahy mělo menší zpoždění, na pasové kontrole se zdrželi poměrně dlouho a dlouho čekali i na zavazadla, takže když přeběhli z jednoho do druhého terminálu, tak jim odmítli už vzít zavazadla a začal neskutečný boj na dálku,“ uvedl manažer Miloš Veselý z klubu QWERT Boxing, jehož je Horváth členem.

Horváth i Kurbanov se chtějí přiblížit možnosti utkat se o titul mistra světa organizace WBO, který drží Miguel Cotto z Portorika. Ten plánuje ukončit aktivní kariéru a řada boxerů se snaží zajistit si právo boxovat o případný volný pás. V aktuálním žebříčku WBO lehké střední váhy je Horváth držící titul mistra Evropy WBO pátý, Kurbanov osmý.

Štěpán Horváth (vpravo) při oficiálním vážění před soubojem s Rusem Magomedem Kurbanovem.

„Situace kolem titulu WBO není úplně přehledná. Je jasné, že i kdyby Štěpán nyní vyhrál, tak se s ním Cotto neutká. Ten už boxuje jen pro peníze. Také proto svolila federace k odvetě mezi Liamem Smithem a Liamem Williamsem o prozatímní titul,“ uvedl Veselý pro profiboxing.cz.

Zápas Horvátha s Kurbanovem vysílá v sobotu v přímém přenosu Nova Sport 1 od 16:00.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...