Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Boxera Konečného čeká rozhodující zápas pro další směr kariéry

Sport

  20:45
PRAHA - VIDEO + ROZHOVOR Ve třiceti letech a po dvaačtyřiceti zápasech čeká v pátek večer českého boxera Lukáše Konečného premiéra mezi čtyřmi provazy profesionálního ringu ve střední váze. Duel proti Francouzi Christophovi Karagozovi má potvrdit správnost rozhodnutí, postoupit o jednu váhovou kategorii výše.

Lukáš Konečný útočí. foto: ČTK

ROZHOVOR ZDE: Lukáš Konečný: Jsem favoritem, ale ze soupeře respekt mám!

Všechny dosavadní zápasy, včetně kontroverzního prohraného utkání o titul mistra světa s Ukrajincem Sergejem Dzindzirukem, odboxoval Konečný v superwelterové váze do 69,9 kg. V hannoverské hale Soccio Center se v pátek od 21:15 hodin poprvé představí ve střední váze do 72,6 kg.

Anketa

Chcete sledovat zápas Konečný-Karagoz on-line na www.lidovky.cz?

Ano 30
Ne 21

"Rozdíl tam určitě mezi boxery je, ale není to nic výrazného. Je to velká výzva, před soupeřem mám respekt," řekl pro server Lidovky.cz nejlepší český profesionální boxer současnosti. Důvod přestupu o kategorii výše je prozaický, Konečnému vadí neustále shazování váhy před každým zápasem.

LUKÁŠ KONEČNÝ A SERGEJ DZINDZIRUK:

"Cítím se nyní unavený, mám hodinu a půl před vážením. Už se těším, až to budu mít za sebou a konečně se pořádně najím," vysvětloval unaveným hlasem Konečný. Na zápas je podle svých slov dobře připraven, přestože jej během tréninku trápily bolesti zad. "Výkon to neovlivní, v pohybu mne to neomezuje," dodal k jediné zdravotní lapálii během přípravy na zápas brněnský rodák.

LUKÁŠ KONEČNÝ

Věk: 30 let
Výška: 173 cm
Bilance v profi ringu: 39 vítězství (19 K.O.), 3 porážky
Největší úspěchy: zápas o titul mistra světa WBO proti Sergeji Dzindzirukovi, jenž sporně prohrál.

Soupeř je nejen pro fanoušky velkou neznámou a Konečný je tak stavěn do pozice jednoznačného favorita. Také sám český boxer přiznal, že na videu Karagoze zápasit neviděl, ale i tak má o něm dostatek informací. "Každopádně z něj mám velký respekt. On sice nemá impozantní zápasovou bilanci (35 zápasů/17 výher, 4 remízy, 14 porážek, pozn. redakce), ale to může zkreslovat. Většinou boxoval s výše postavenými a kvalitními soupeři v žebříčku a rozhodně nepropadl," je si vědom kvalit soupeře Konečný.

CHRISTOPHE KARAGOZ

Věk: 28 let
Výška: 180 cm
Bilance v profi ringu: 17 výher (4 K.O.), 4 remízy, 14 porážek

Duel má třicetiletého českého boxera utvrdit v tom, že změna váhové kategorie byla správným krokem. „Pokud se nic nestane a já ten zápas vyboxuji, tak jsem rozhodnutý pokračovat ve střední váze,“ nepřipouští si Konečný žádné komplikace v připraveném scénáři dalšího vývoje své kariéry. "To věčné shazování kil je pro mne strašné," doplnil bijec, jenž může proti Karagozovi vyboxovat 40. výhru v profesionálním ringu.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...