Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Boxerská paráda: V Lucerně se představí Konečný, Šuda i Kracík

Sport

  18:47
PRAHA - Dva dny před koncem roku ovládne pražskou Lucernu box a bojová umění. Ve středu 30. prosince se tam uskuteční Galavečer profesionálního boxu a K1 "Noc bojovníků", jehož hlavní hvězdou bude Lukáš Konečný. Domácí jednička se utká s Maďarem Attilou Kissem o titul mezinárodního mistra České republiky ve váhové kategorii do 72,5 kg.

Zleva: Roman Kracík, Lukáš Konečný, Luboš Šuda. foto: ČTK

Zápas bude vypsán na deset kol. "Kisse znám, viděl jsem ho milionkrát. Je to zabalený kluk, který má hodně prohraných zápasů, ale většinu na body," řekl Konečný na dnešní tiskové konferenci v Praze.Pětatřicetiletý Kiss by měl být pro brněnského rodáka snadným soupeřem. V Čechách žijící Maďar má na kontě devět výher a 55 porážek. "Ze všech soupeřů, proti kterým jsem nastoupil, je to zlatý střed," uvedl Konečný.

Pražský zápas však může výrazně ovlivnit Konečného souboj s Bělorusem Sergejem Chomickým 19. prosince v Jekatěrinburgu. "Doufám, že to nebude problém, i když v Rusku mě čeká těžký soupeř. Budu myslet na to, že mám za jedenáct dní boxovat opět. I když to vypadá sebenereálněji, nebudu se pouštět do velkých věcí a dávat si bacha, abych se nezranil," řekl Konečný.

Přiznal však, že pokud by měl být po zápase s Chomickým "rozsekaný jako Sarajevo", duel s Kissem by musel odříct. Druhým problémem, který musí Konečný před zápasem s Kissem řešit, je váha a fakt, že jsou Vánoce. "Původně jsem chtěl, aby to pořadatelé přesunuli až do ledna, ale neuspěl jsem," pousmál se Konečný, jenž vždy složitě snižuje hmotnost na předepsaný limit.

Běžně má totiž 80 kg. "Jsem normální člověk a Vánoce si chci užít s rodinou. Když mi ten termín řekli, tak jsem hned tvrdil, že to neexistuje, že budu boxovat jedině s někým z ulice. Už teď, když na to myslím, tak je to něco hrozného," přiznal Konečný.

Vedle hlavního titulového zápasu se v Lucerně představí i další přední čeští boxeři Roman Kracík, Lukáš Šuda a Tomáš Mrázek. Součástí galavečera budou i čtyři zápasy K1. Akce má také charitativní podtext: jeden ze sponzorů se rozhodl věnovat dětskému domovu Racek v Benešově tisíc korun za každé odboxované kolo.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....