Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Budějovice vyhrály v Teplicích i bez Poborského

Sport

  20:18
Teplice - Vítězná série teplických fotbalistů skončila po čtyřech zápasech v dnešní dohrávce 12. kola s Českými Budějovicemi. Dynamo si z Teplic odvezlo vítězství 3:1, o kterém jeho hráči rozhodli už v prvním poločase. Největší hvězda hostů, Karel Poborský, je přitom stále ve stavu nemocných.

Teplický brankář Tomáš Poštulka inkasuje třetí foto: Libor Zavoral ČTK

Hosté na Stínadlech vedli po trefách Táborského a Peroutky už o dvě branky, pak sice snížil teplický Sabou, ale Volešák dal vzápětí trefou z trestného kopu výsledku definitivní podobu. České Budějovice se vyhouply na páté místo v tabulce, Teplicím patří šestá pozice.

Jihočeši sice na hřištích soupeřů prohráli poslední tři utkání, ale dnes v Teplicích je potkal skvělý den, podobně jako ve středu v poháru na hřišti ligového lídra Liberce. Varování ve druhé minutě po nebezpečném průniku Černého ještě tepličtí hráči možná nebrali vážně, ale v deváté minutě už skončil další výpad Dynama pro domácí pohromou. Svátek lehkým obloučkem našel v pokutovém území Táborského, ten se otočil kolem chybujícího beka Valenty a ve skluzu poslal míč poprvé za záda volného Poštulky.

Teplická obrana za poslední čtyři utkání inkasovala jediný gól, ale dnes vypadala velmi zranitelně. Možná i proto, že ze hry vypadli stabilní členové defenzivní linie Kaufman s Lukášem. Ještě než se Severočeši probrali ze šoku v podobě vedoucí branky, ve 13. minutě prohrávali už o dva góly. Černého trestný kop šikovně tečoval do branky neobsazený obránce Peroutka a stylově oslavil svůj první start v základní sestavě.

Hektický úvod změnil zápas na poloprázdných Stínadlech ve strhující partii, které dodal v 16. minutě další náboj teplický kapitán Sabou. Na malém vápně ztlumil centr spoluhráče Doležala a pohodlně doklepl míč do prázdné branky.

Volešák se trefil po páté
Radost domácích z kontaktní trefy však trvala jen dvanáct minut. Pak se k trestnému kopu postavil českobudějovický špílmachr Volešák a z necelých 30 metrů se trefil báječně přímo k tyči. Poštulka za míčem plachtil marně a objev podzimu Volešák vstřelil už svůj pátý letošní gól.

Jeho zásah jako by definitivně nalomil sebevědomí teplických hráčů. Domácím nebylo nic platné, že drželi míč stále na svých kopačkách nastěhováni na českobudějovické polovině. Tepličtí se nezmohli na víc než střely z uctivé vzdálenosti, které bez potíží chytal brankář Filipko. Proti němu neuspěl Fenin, Jirsák ani Džeko.

Domácí se proti soustředěné českobudějovické obraně dlouho nedokázali prosadit, stereotypní akce bez překvapivé myšlenky a improvizace hostující zadáci bezpečně zachytávali. Změnu nepřineslo ani nasazení třetího teplického útočníka Kroupy.

Naopak v 79. minutě mohl Budějovice definitivně uklidnit Svátek, ale zamířil těsně vedle. Na druhé straně šanci na zdramatizování závěru odmítl nepřesnou střelou Dort. Budějovičtí se tak mohli radovat i z vylepšení bilance v Teplicích, kde před dnešním duelem prohráli pětkrát po sobě.

Výsledek:
FK Teplice - Dynamo České Budějovice 1:3 (1:3)

Branky: 16. Sabou - 9. Táborský, 13. Peroutka, 27. Volešák. Rozhodčí: Příhoda - Handlíř, Kubáň. ŽK: Sabou - Dvořák, Horejš, Černý. Diváci: 2700. Sestavy:

Teplice
: Poštulka - Stožický, Hunal, Klein, Valenta - Doležal, Sabou, Dort,
Jirsák (72. Kroupa) - Fenin, Džeko. Trenér: Mareček.

Budějovice: Filipko - Kladrubský, Horejš, Peroutka (76. Adamec), Žižka -
Plocek (71. Baláž), Dvořák, Volešák, Černý - Táborský (90. Gruber), Svátek.
Trenér: Cipro.

Autor:

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...