Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

„Byla by škoda to pustit“

Sport

  11:16
PRAHA - Po včerejším vítězství nad Irskem klepe český tým na bránu EURO. Hráči sice zůstávají opatrní, věří však, že nabízenou šanci už nepustí. „Přiblížili jsme se svému snu. Máme tři zápasy, abychom jednou vyhráli, věřím, že to zvládneme,“ řekl po utkání střelec vítězného gólu, obránce Marek Jankulovski, který na Letné odehrál famózní představení.

Na Rosického (vlevo) doráží diváky vypískaný a nakonec vyloučený Stephen Hunt. foto: Michal KamarytČTK

„Ukázali jsme kritikům, že umíme hrát srdcem. Jezdili jsme po zadku, tři body jsme si zasloužili,“ prohlásil Jankulovski. V zápase inkasoval žlutou kartu, v příštím utkání v Německu bude stát. Stejně jako jako Milan Baroš a Jan Polák.

Na tým byl pyšný kapitán Tomáš Rosický. Také podle něj je Brücknerův výběr jedou nohou na EURO, nesmí však usnout na vavřínech. „Byla by škoda tohle pustit,“ pronesl Rosický. Češi vstoupili do zápasu ve velkém stylu, díky vydařené úvodní půlhodince zápas rozhodli. „Začátek byl moc důležitý, podařil se nám líp než Irům,“ pochvaloval si Rosický.

Postupem času ofenzivní výpady ustávaly, po přestávce už domácí takticky drželi jednobrankový náskok. „Bylo to logické vyústění prvního poločasu, kdy jsme hráli ve velkém tempu. Museli jsme se pak zatáhnout, ale až na jedinou šanci jsme Iry do ničeho nepustili,“ tvrdil Rosický.

Zápas se nehrál v rukavičkách, rozhodčí rozdal na obou stranách několik žlutých karet. Navíc i jednu červenou hostujícímu Huntovi za tvrdý zákrok na záložníka Jana Poláka.

„Některé karty byly ale zbytečné, nebylo to tak tvrdé. A červená pro Hunta? No, dal nohu docela vysoko, Honza bude mít problém, po zápase mu to začalo otékat,“ pověděl kapitán. Postup na EURO může české mužstvo oslavit paradoxně už před následujícím utkáním v Německu. Čtyři dny před zápasem hrají Němci s Iry, pokud je porazí, je „hotovo“.