Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Čech v Chelsea poprvé inkasoval tři góly

Sport

  15:42
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea utrpěli v sobotu v anglické Premier League nečekanou porážku 0:3 v Middlesbroughu. Brankář Petr Čech poprvé inkasoval v Premier League více než dva góly.

Petr Čech. foto: Michal KamarytČTK

Úřadující mistři utrpěli teprve třetí prohru pod trenérem Josém Mourinhem, jenž na Stamford Bridge přišel stejně jako Čech před sezonou 2004/2005.

Sestupem ohrožený Middlesbrough skóroval již po 77 sekundách, kdy Čecha překonal po chybě obrany Brazilec Rochemback. Podle BBC mohl jeho střelu český gólman chytit, brzy poté ale nejlepší brankář světa za minulý rok vytáhl proti stejnému hráči zázračný zákrok.

Domácí, kteří čekali na výhru na vlastním stadionu šest kol, nicméně ještě před přestávkou zvýšili díky Downingovi a druhou porážku Chelsea v sezoně pečetil po individuální akci Yakubu.

Náskok obhájců titulu v čele tabulky zmenšil na dvanáct bodů druhý Manchester United, jenž vyhrál 3:1 v Portsmouthu.

Baroš nedal penaltu, Šmicer pečetil triumf Bordeaux
Důvod k radosti neměl ani Milan Baroš z Aston Villy v duelu s Newcastlem, jenž se po zranění dostal na trávník v 55. minutě a mohl zachránit bod. Brzy vybojoval po faulu Babayara penaltu, jeho střelu ale gólman Given u pravé tyče zlikvidoval. Birminghamskému týmu ještě zbývala půlhodinová přesilovka po vyloučení Babayara, ani tu však nevyužil a prohrál 1:2.

PAŘÍŽ Po necelých pěti měsících si Vladimír Šmicer znovu vychutnal ve francouzské lize radost ze vstřeleného gólu. Celkově třetí trefou v sezoně pečetil vítězství Bordeaux nad Rennes 2:0, díky němuž Girondins stáhl náskok vedoucího Lyonu na sedm bodů. Lyon totiž remizoval 1:1 v Lensu.

Šmicer přidal pojistku dvacet minut před koncem, v závěru byl střídán. Až do konce nevydržel na trávníku ani Jaroslav Plašil v záloze Monaka, ale jeho náhradník Bernardi dostal vzápětí červenou kartu. Monacký klub vedení neudržel a remizoval 1:1 s Troyes. Stejný výsledek uhrálo třetí Auxerre bez Reného Bolfa proti Metám.

Schalke přestřílelo Bayer, Zelenka dal opět gól
BERLÍN Tým Schalke v málo vídané přestřelce porazil v bundeslize 7:4 hosty z Leverkusenu. Díky hokejovému skóre si připsal první domácí výhru nad Bayerem od roku 1997 a po téměř třiceti letech vstřelili hráči týmu z Gelsenkirchenu v německé soutěži sedm gólů.

V dresu Bayeru nenastoupil Michal Papadopulos. Jiný bývalý ostravský hráč Václav Svěrkoš se podílel na remíze Herthy Berlín ve Wolfsburgu 1:1, když se hosté po faulu na něj ujali Marcelinhem z penalty vedení. Na druhé místo se vrátil Hamburk s Lukášem Jarolímem v sestavě po vítězství 1:0 nad Mohučí, protože Brémy doma nečekaně prohrály s předposledním Kaiserslauternem.

ISTANBUL Lukáš Zelenka vstřelil ve druhém utkání po sobě gól a zpečetil výhru Manisasporu nad Sivassporem 3:1.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!