Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čechovo zranění není vážné

Sport

  15:10
LONDÝN - Zranění českého brankáře Petra Čecha, které si přivodil v neděli v utkání s Blackburnem, není vážné. Pohmožděný bok však gólmana Chelsea vyřadí minimálně na několik dní ze hry.

Petr Čech. foto: AFP

Podle prohlášení klubu český reprezentant s největší pravděpodobností zmešká středeční duel anglické Premier League s Aston Villou. "V následujících hodinách budeme monitorovat situaci a vynasnažíme se, aby byl zpátky v brance co nejdříve," napsala Chelsea v prohlášení.

V utkání s Aston Villou by měl Čecha nahradit třetí gólman londýnského celku Hilário. Pokud by se léčba protahovala, Portugalec by se v brance nejspíš objevil i v sobotním duelu s Newcastlem a na Nový rok s Fulhamem, protože druhý gólman Carlo Cudicini si při tréninku poranil žebra. "Každým dnem se jeho stav lepší a proto doufáme, že stejně jako Čech i on bude co nejdřív fit," uvedlo vedení Chelsea.

Český brankář se zranil po srážce s útočníkem Roque Santa Cruzem v sobotním ligovém utkání s Blackburnem. Po kolizi se nechal Čech ošetřit a chvíli pokračoval ve hře, ale v 64. minutě se nechal vystřídat.

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč