Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

Neetické, brečela jsem. Číňanka o kouči, který jí utekl ke hvězdě: Neodpustím mu

Čeng Čchin-wen se chystá na úder ve čtvrtfinále US Open. foto: AP

Na první pohled se zdá, že prožívá báječné období. V pouhých dvaceti letech vystoupala na 23. místo světového žebříčku, v červnu v Palermu oslavila premiérový titul z okruhu WTA, na US Open si proklestila cestu až do čtvrtfinále, na konci minulého týdne ovládla Asijské hry. Jenže čínská tenistka Čeng Čchin-wen se uprostřed úspěchů musí vzpamatovávat z trpké rány. Přišla o kouče Wima Fissettea, který od ní náhle přeběhl k jiné hráčce.
  13:53

Vše se událo krátce po grandslamu v New Yorku, kde si Čeng Čchin-wen poradila třeba s pátou nasazenou Uns Džábirovou, než ve čtvrtfinále narazila na pozdější finalistku Arynu Sabalenkovou.

Hned po zápase se dozvěděla překvapivou novinu.

„Kouč mi sdělil, že mu přišlo, že se mnou neměl žádné propojení. Předtím mi nic takového neřekl.“

Kouč Wim Fissette s Čeng Čchin-wen (vlevo) i Naomi Ósakaovou:

Po týdnu jí belgický trenér, s nímž začala spolupracovat teprve během travnaté části letošní sezony a pod jehož vedením dosáhla na zmíněné milníky, oznámil, že míří do týmu čtyřnásobné grandslamové vítězky Naomi Ósakaové, která se v lednu vrátí na kurty po červnovém porodu dcery a jež nejcennější poháry slavila právě pod vedením Fissettea.

„Když jsem to slyšela, brečela jsem. Během naší spolupráce jsme neměli žádné boje nebo hádky,“ prozradila Čeng Čchin-wen na probíhajícím turnaji v Pekingu. „Myslím, že to byl neetický konec. Chápu, že mu Ósakaová dokáže zajistit lepší podmínky. Jeho rozhodnutí chápu, ale to neznamená, že mu odpustím, že ho udělal.“

O tenisovou přípravu talentované Číňanky se nyní bude starat její dosavadní kondiční kouč Rob Brandsma. Čeng Čchin-wen pod jeho vedením v pondělí v prvním kole domácí akce v Pekingu utrpěla debakl od Jeleny Rybakinové.

Nejspíš se na ní nelehká situace podepsala. Motivaci do dalších bojů může hledat třeba v možné konfrontaci s Ósakaovou. Vítězstvím by teď už bývalému trenérovi ukázala, že udělal chybu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!