Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Česká liga má nové lákadlo: Vladimíra Šmicra

Sport

  11:06
PRAHA - Jeden z nejúspěšnějších hráčů české fotbalové historie Vladimír Šmicer podepsal smlouvu s pražskou Slavií. Vicemistr Evropy z roku 1996 a vítěz Ligy mistrů se vrací do české ligy po jedenácti letech.

Vladimír Šmicer v dresu Slavie foto: Michal Kamaryt, ČTK

Šmicer se již 21. června zapojil do přípravy slávistů na soustředění ve Špindlerově Mlýně a v sestavě týmu se objevil ve dvou přípravných zápasech. Čtyřiatřicetiletý záložník oznámil, že pokud nedostane další zajímavou nabídku ze zahraničí, vrátí se do červenobílých barev. Dnes podepsal roční smlouvu s roční opcí, poté by měl pracovat ve slávistickém managementu.

Se Slavií se pokusí probojovat do Ligy mistrů, kterou předloni v dresu Liverpoolu vyhrál, a v domácí soutěži by klub s jeho pomocí rád opět útočil na titul. Naposledy slávisté ligu vyhráli v roce 1996 se Šmicrem v kádru.

Po zisku titulu Šmicer odešel do francouzského Lensu, odkud později zamířil do Liverpoolu. Poslední dvě sezony strávil v Bordeaux, kde dlouho nehrál kvůli zdravotním problémům. Šmicer věří, že by se ze Slavie mohl vrátit i do reprezentace, kde se vinou řady zranění objevil naposledy v listopadu 2005 v úspěšné baráži o mistrovství světa proti Norsku.

V nejvyšší domácí soutěži Šmicer dosud odehrál 82 zápasů, v nichž vstřelil 26 branek, v reprezentaci má bilanci 81 utkání a 27 gólů. Šmicer je již sedmou letní posilou Slavie, která do týmu přivedla útočníka Zdeňka Šenkeříka, středopolaře Ladislava Volešáka, francouzského záložníka Mickaela Tavarese, obránce Ondřeje Šourka, Františka Dřížďala a Ericha Brabce.

S mužstvem nadále trénuje další francouzský záložník Tijani Belaid, který se již dohodl se Slavií na podmínkách svého angažmá a vedení má blízko k tomu, aby jej získalo z Interu Milán na hostování. 
Autoři: ,

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...