Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

České tenistky v baráži o Světovou skupinu prohrály

Sport

  16:40
Cagnes-Sur-Mer - České tenistky v baráži Fed Cupu prohrály s Francií 2:3. V Cagnes-Sur-Mer dnes získaly rozhodující třetí bod ve čtyřhře domácí Severine Bremondová a Tatiana Golovinová, které porazily 6:4 a 7:6 český pár 6:4 a 7:6. Francouzky si tak pro příští rok zajistily účast ve Světové skupině I.

Tatiana Golovinová foto: AFP

Tenistky stejně jako loni v baráži s Itálií i nyní proti Francii nedotáhly vedení 2:1 do vítězného konce a nakonec prohrály 2:3. Dva body pokaždé vybojovala Vaidišová, ale rozhodující třetí pak už nikdo další nepřidal. Důležitost čtyřhry jako by svazovala hráčkám ruce a úvodní tři hry skončily brejkem, dvakrát ale podání prohrály Češky. Sérii přerušila až nejlépe
servírující Brémondová.

Od té doby se úroveň utkání přece jen zvedla a šance pro Benešovou s Peschkeovou na záchranu setu svitla v desáté hře, kdy měly hned dva brejkboly. Francouzky však podání Golovinové uhájily a při prvním setbolu dopadl return Peschkeové, dvanácté hráčky čtyřhry světového žebříčku WTA, do autu.

Na začátku druhého setu měly loňské vítězky čtyřhry v halovém turnaji WTA v Paříži dokonce tři brejkboly při podání Golovinové na 2:0, ale ani tentokrát neuspěly. To se jim povedlo až v šesté hře při servisu Brémondové díky šikovnému zkrácení Peschkeové, jenomže ta vzápětí neudržela své podání, když se Benešové nedařilo na síti. Pak obě strany nevyužily shodně ještě po dvou brejkbolech a sada dospěla do tie-breaku.

Zkrácenou hru začaly Benešová s Peschkeovou třemi nevynucenými chybami. Pak sice Peschkeová při svém podání snížila na 2:3, ale další bod už česká dvojice nezískala. Mečbol nabídla soupeřkám Benešová dvojchybou a zápas pak ukončila bekhendovým úderem do sítě.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!