Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

České tenisty čeká příští rok v prvním kole Davis Cupu Belgie

Sport

  12:49
ŽENEVA - Čeští tenisté se v prvním kole Světové skupiny příštího ročníku Davisova poháru střetnou s Belgií. O jejich soupeři pro zápas, který se uskuteční od 5. do 7. března 2010 na soupeřově půdě, rozhodl dnešní los v Ženevě.

Česká radost v Poreči. foto: ČTK

"Je to příjemný los. Škoda, že nebudeme hrát doma, ale s Belgií se dá uspět i u nich. Mají sice čtyři dobré hráče, ale ze soupeřů, kteří byli na výběr, tak jsem spokojený," uvedl český kapitán Jaroslav Navrátil.

"Když jsem včera viděl tu hrůzu, co jsme jako nasazený celek mohli dostat, tak to dopadlo hodně dobře a je to hodně slušný los. Budeme hrát sice venku, ale je to soupeř, přes kterého by se mělo dát přejít a pak si to vynahradit," doplnil Tomáš Berdych.

Los 1. kola Světové skupiny Davisova poháru (5.-7. března 2010)

Španělsko - Švýcarsko, Francie - Německo, Rusko - Indie, Švédsko - Argentina, Chorvatsko - Ekvádor, Srbsko - USA, Chile - Izrael, Belgie - Česko.

S belgickými tenisty se Češi střetli naposledy loni a v Ostravě rozhodli o svém postupu již po čtyřhře díky výhrám Radka Štěpánka a Berdycha ve dvouhrách a po pětisetové bitvě ve čtyřhře.

V Belgii se hrálo před deseti lety a tým pod vedením Tomáše Šmída tehdy nečekaně prohrál v prvním kole 2:3. V celkové bilanci ale vedou Češi 7:3. Čeští tenisté, které letos čeká finále proti Španělsku, by se v případě postupu utkali s vítězem zápasu Izraele s Chile.

Los příštího ročníku proti sobě hned v prvním kole svedl Španělsko a Švýcarsko, takže může případně dojít na zápas světové jedničky Rogera Federera s dvojkou Rafaelem Nadalem. Srbsko s Novakem Djokovičem zase na domácí půdě přivítá tým USA.

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...