Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Česko přivítá handicapované ragbisty. Motivem šampionátu bude Golem

Sport

  10:51
PRAHA - Česká republika bude poprvé ve své historii hostit mistrovství Evropy ragby vozíčkářů divize B. Šampionát proběhne od 11. do 19. dubna 2015 v Praze, za účasti osmi evropských států, včetně české reprezentace.

Původní originál Golema foto: Reprofoto

Organizátorem celého turnaje je Český ragbyový svaz vozíčkářů (ČRSV), který je členem Českého svazu tělesně postižených sportovců (ČSTPS) a mezinárodně zastřešen International Wheelchair Rugby Federation (IWRF).

Česká nominace

Česká republika byla nominována ve složení – David Lukeš, který je zároveň trenérem reprezentace, kapitán Petr Oppenauer, zástupce kapitána Jaroslav Filsák, Miloš Bouška, Aleš Kisý, Jan Povýšil, Jan Ploužek, Jiří Dvořák, Filip Vartoň a Jiří Pleško. 

Realizační tým reprezentace bude ve složení Andrea Havlíčková, asistent trenéra, Tomáš Pertlík, fyzioterapeut reprezentace, Jiří Lička, mechanik, a Lucie Moravcová, kustod.

Mistrovství Evropy z důvodu velkého počtu evropských zemí nově rozdělené do divizí A, B a C. Česká republika hostí ve sportovním areálu VŠE Třebešín mistrovství Evropy divize B. Dva nejlepší postupují do divize A. Mistrovství Evropy divize A se odehraje v září ve Finsku.

„Pro turnaj jsme hledali vhodnou identitu, něco co by spojovalo historii Prahy a zároveň by se hodilo jako vhodný motiv pro šampionát. Nakonec jsme zvolili pražského Golema, pro znázornění síly, se kterou se člověk dokáže poprat se svým osudem a ještě se věnuje tomuto adrenalinovému sportu. Našim cílem je uspořádat reprezentativní šampionát a zvýšit tak všeobecné povědomí o ragby vozíčkářů,“ uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Hlavními partnery turnaje jsou město Praha, MŠMT a nadační fond AVAST.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.