Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Český sjezdař hrozivě upadl

Sport

  12:58
SESTRIERE - Hrůzostrašně vypadajícím pádem skončil pro Filipa Trejbala dnešní kombinační sjezd na olympijských hrách. Juniorský mistr světa ve slalomu v závěru trati vyletěl do vzduchu a vrazil do ochranných sítí, které ho po několika kotrmelcích odhodily na záda zpět na sjezdovku. Podle šéflékaře české výpravy však vyvázl bez zranění.

Filip Trejbal foto: AFP

Českého sjezdaře Filipa Trejbala odvážejí záchranáři ze sjezdovky na saníchJednadvacetiletý Trejbal, který se na trať vydal jako druhý v pořadí po krajanovi Martinu Vráblíkovi, ztratil při pádu lyže i hůlky, v sítích navíc přišel i o ochrannou helmu.

Poté, co na svahu svůj pád zastavil, se sice pokoušel sám postavit, okamžitě se ale zase posadil a držel se za hlavu. Záchranáři ho museli ze svahu svézt do cílového prostoru na saních a závod byl na čtvrt hodiny přerušen.

Trejbal byl otřesen, ale měl štěstí. Jeho pád se podle prvních informací ze Sestriere obešel bez zranění. "Je trochu potlučený, ale nic vážného to není. Jedeme do nemocnice na rentgen a další vyšetření, ale jen proto, abychom měli stoprocentní jistotu," řekl šéflékař české výpravy Jaroslav Větvička.

V pondělním tréninku sjezdu žen ošklivě spadly celkem čtyři závodnice. Kanaďanka Allison Forsythová má zraněné koleno a sezona pro ni skončila. Obhájkyně titulu Carole Montilletová z Francie a Američanka Lindsey Kildowová zatím svůj start ve středečním sjezdu zvažují.
Autor: