Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek dobývá Memphis. Je v semifinále

Sport

  23:09
MEMPHIS - Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Memphisu už do semifinále. Třetí nasazený hráč ve druhém kole porazil Američana Ryana Sweetinga 4:6, 6:3 a 7:6 a ve čtvrtfinále si třiatřicetiletý tenista poradil s dalším domácím hráčem Samem Querreym po setech 7:6 a 6:0.

Český tenista Radek Štěpánek foto: ČTK

V boji o postup do finále se Štěpánek, letošní vítěz čtyřhry na grandslamovém Australian Open, střetne s nejvýše nasazeným Johnem Isnerem z USA, nebo s Rakušanem Jürgenem Melzerem.

PSALI JSME

S Querreym ve dvou dosavadních zápasech na okruhu ATP Štěpánek neuhrál ani set, ale tentokrát byl na dvorci lepší. První sadu vybojoval až v tie-breaku, v kterém si za stavu 4:4 musel vyndat a nandat levou kontaktní čočku, ale problém ho nerozhodil a zkrácenou hru vyhrál. Povzbuzen ziskem setu soupeře ve druhém převálcoval. Výborně podával i returnoval a Querreymu uštědřil za 19 minut "kanára".

Do semifinále dvouhry postoupil Štěpánek poprvé v sezoně. Naposledy se mezi nejlepší čtyři dostal loni v červenci ve Washingtonu, kde se radoval z titulu. V Memphisu je Štěpánek v semifinále potřetí, před třemi lety zde prohrál ve finále.

Autor: