Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Český zázrak z cyklistického Gira mění stáj. Nově bude jezdit po boku Štybara i Alaphilippa

Josef Černý v barvách CCC. foto: @cauldphoto

„Ještě o tom nemohu oficiálně mluvit,“ sděloval Josef Černý ve středu pro iDNES.cz ohledně svého nového týmu pro sezonu 2021. Stáj, se kterou se dohodl, totiž oznámení o přestupu stále nevydala, což respektoval. Přesto o místě nového působiště českého cyklisty už ve čtvrtek ráno informoval belgický list Het Nieuwsblad: Je to Deceuninck-QuickStep.
  14:02

„Patrick Lefevere (manažer týmu Deceuninck-QuickStep) realizoval svůj první přestup pro rok 2021. Podepsal na jednu sezonu Josefa Černého, který byl v centru pozornosti na minulém Giru, kde vyhrál 19. etapu,“ psal Het Nieuwsblad.

Josef Černý na startu časovky.
Závodník Josef Černý.

Zprávu rychle přebrala rovněž média v Polsku, kde Černý v barvách stáje CCC závodil, a šířila se také po sociálních sítích.

Hodinu po poledni pak byla oficiálně potvrzena i vedením týmu Deceuninck-QuickStep, když na Twitteru oznámili: Vítáme Josefa Černého.

„Jsem přešťastný, že jsem dostal šanci jezdit za tento tým a přicházím do jedné z nejlepších stájí v pelotonu,“ reagoval český cyklista. „Věřím, že mohu posílit sprinterský vláček týmu, pracovat tvrdě na čele pelotonu a také sám dosáhnout dobrých výsledků, když budu mít dobré nohy.“

Stal se tak týmovým kolegou Zdeňka Štybara, ale i Juliana Alaphilippa, Sama Bennetta, Remka Evenepoela či Joaa Almeidy.

Kreuziger opouští po patnácti letech WorldTour a bude jezdit za druhodivizní stáj Gazprom-RusVelo

Lefevere měl doposud na soupisce pro rok 2021 celkem 28 jezdců z 30 možných a naznačoval, že její rozšiřování už neplánuje. „Jsem otevřen pouze nečekaným příležitostem,“ řekl nedávno. 

Černý, o němž se dříve spekulovalo v souvislosti s možným přestupem do stáje Cofidis, takovou příležitostí byl.

Autor: