Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Chelsea vyhrála, Čech nedostal gól

Sport

  22:43
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea zvítězili v prvním semifinálovém duelu Ligy mistrů s Liverpoolem 1:0. Vítězný gól dal ve 29. minutě Joe Cole, brankář Petr Čech odchytal v domácí brance celý zápas. Odveta se hraje v úterý 1. května v Liverpoolu.

Petr Čech. foto: AFP

Liverpool přijel na hřiště Chelsea s defenzivní taktikou a od prvních minut musel zachytávat kolmé pasy, kterými zásobovali spoluhráči pohyblivého Drogbu. Ten se pohyboval neustále na hranici ofsajdu a snažil se vytvářet šance lépe postaveným spoluhráčům.

Už v osmé minutě poprvé ukázal Drogba záda svým sokům z liverpoolské obrany, Lampard ale jeho přihrávku do středu šestnáctky nevyužil a brankář Reina jeho tvrdou střelu po zemi bez potíží zneškodnil. Ve 21. minutě se o koncovku poprvé pokusil i Drogba, hlavičkoval ale mimo.

První a nakonec vítězný gól v utkání dala Chelsea ve 29.minutě. Během pětivteřinové bleskurychlé akce přes Carvalha doputoval míč k útočníkovi z Pobřeží slonoviny, který ho poslal znovu z pravé strany před branku a Joe Cole se při gólové ráně nemýlil.

Liverpool ožil až po poločase
Liverpool působil méně agresivně a jeho akcím chyběl nápad. Střelecké pokusy končily v hradbě domácích nebo zcela mimo. Hosté poprvé ohrozili Čecha až ve 22. minutě. Poločasová domluva na Liverpoolské zabrala a po přestávce přece jen ožili. Už v 53. minutě měl Čech hodně práce, aby zkrotil tvrdý pokus Gerarda z 18 metrů.

Naopak Chelsea už neměla tolik prostoru při přebírání míče. Slibnější pokus mezi tyče měl na svědomí teprve v 75. minutě Drogba, Španěla Reinu ale nepřelstil. Poslední větší šanci měl Lampard, jehož dělovku v 80.minutě Reina znovu kryl.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!