Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Chelsea? Životní zážitek

Sport

  9:47
PRAHA - Zažil pohádkové dny. Vsobotu čelil na Stamford Bridge hvězdné Chelsea v Anglickém poháru, v úterý byl u postupu Spurs do čtvrtfinále Poháru UEFA. Brankář Radek Černý po dvou letech strávených na lavičce převzal po zraněném Paulu Robinsonovi pozici jedničky.

Dočasná jednička. Radek Černý odchytal za Tottenham poslední dva zápasy. foto: Martin Filip, Lidové noviny

„Je příjemné být zase v zápasovém kolotoči. Navíc v Anglii je každé utkání obrovským zážitkem,“ pochvaluje si bývalý gólman Slavie.

LN Gratuluju k postupu...
... vždyť není k čemu. Dostal jsem dva góly (pozn. Tottenham vyřadil Bragu po dvou výhrách 3:2). Přitom Portugalci byli slabí, nezasloužili si dát čtyři góly za dva zápasy.

Užíval jste si zápasy, nebo vás po dlouhém období na lavičce svazovala nervozita?
Trochu nervózní jsem byl, nejhorší pro mě bylo čekání na zápas. Před ním už to ze mě spadlo. Úplně ideální to asi nebylo, ale na druhou stranu - pro mě je každé takové utkání fantastickým zážitkem.

Na Chelsea to byl zřejmě zážitek životní, že?
No, když jsem si probíral zpětně, proti komu jsem hrál, tak asi ano.

Prohodil jste pár slov s Petrem Čechem?
Zašel jsem za ním po utkání do kabiny, chvíli jsme se bavili. Jinak ale v kontaktu moc nejsme, jen si občas zavoláme. Přece jen, věkový rozdíl tam nějaký je. (směje se) Mám rodinu, takže mám i jiné starosti.

Nastoupíte proti Chelsea i v pondělní odvetě?
Pokud se Robinson uzdraví, půjde do brány. Dneska (pozn. - čtvrtek) už to zkoušel na tréninku, nechce si to nechat ujít. Anglický pohár tady znamená víc než liga. Navíc finále se hraje na novém Wembley, každý by se tam chtěl podívat.

Ve dvou zápasech jste dostal pět gólů. Ale i předtím Tottenham hodně inkasoval. Má tým problém v defenzivě?
Dvě třetiny gólů dostáváme ze standardních situací, trenéři jsou z toho už rozčarovaní. Věřím, že se to zastaví a uděláme šňůru čistých kont. Zatím je důležité, že soupeře většinou přestřílíme. V útoku máme strašlivou sílu - Lennon, když dostane trochu prostoru, tak ho nikdo nechytí. A pak Berbatov.

Ten střílí branky s neuvěřitelnou lehkostí...
Je to velký plejer. Není divu, že má o něj zájem Chelsea. Nabízí za něj 20 milionů liber. Tottenham ho ale prý za míň než 25 milionů nepustí. Kdyby odešel, byla by to velká ztráta.

Co říkáte na to, že Slavia vede českou ligu?
Je to úžasný. Teď se toho ale kluci nesmějí zaleknout.