Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Chicago i bez Satoranského a dalších hráčů znovu zdolalo Washington, Houston slaví těsnou výhru

Tomáš Satoranský foto: ČTK

Basketbalisté Chicaga porazili v NBA Washington na jeho palubovce i podruhé. Ve čtvrtečním utkání se radovali z vítězství 133:130 i bez rozehrávače Tomáše Satoranského a dalších tří hráčů. Jediný Čech v zámořské soutěži chyběl v sestavě Chicaga stejně jako nejlepší střelec týmu Lauri Markkanen kvůli podmínkám zdravotního a bezpečnostního protokolu a vynechá ještě minimálně dnešní zápas v Milwaukee, kam se spoluhráči už neodcestoval.
  13:02

„Myslím, že takové absence se budou během roku řešit častěji,“ řekl novinářům trenér Bulls Billy Donovan, který postrádal ještě Ryana Arcidiacona a Chandlera Hutchisona. „Jak dlouho nám budou chybět, si nejsem jistý. Další test snad věci vyjasní. Nicméně myslím, že se bez nich budeme muset nějaký čas obejít.“

Satoranský scházel Chicagu už v úvodním utkání sezony proti Atlantě. Kvůli kontaktu s nakaženým spoluhráčem musel do karantény a zmeškal tři ze čtyř přípravných duelů, po nucené pauze ho pak kouč Billy Donovan v prvním zápasu NBA ještě kvůli výpadku nezařadil do sestavy.

Druhé vítězství v ročníku vybojovali Bulls ve washingtonské hale Capital One Arena po vyrovnaném průběhu. Ve vedení se týmy vystřídaly šestnáctkrát, hosté měli nejvyšší náskok ve třetí čtvrtině, a to o 11 bodů.

Necelých pět minut před koncem sice Wizards po delší době nepříznivý vývoj otočili, ale i díky trestným hodům jim basketbalisté Chicaga odepřeli první výhru v sezoně.

NBA:

Houston - Sacramento 122:119,

Indiana - Cleveland 119:99,

Oklahoma City - New Orleans 80:113,

Orlando - Philadelphia 92:116,

Toronto - New York 100:83,

Utah - Phoenix 95:106,

Washington - Chicago 130:133.

„Naše obrana nebyla moc dobrá. Až moc jsme třeba faulovali,“ nelíbilo se kouči Bulls Donovanovi. „Jejich rychlost a tempo hry bylo mnohem větší než naše a to je věc, kterou musíme změnit.“

Otto Porter Jr., který nastoupil v základní sestavě místo Fina Markkanena, se blýskl 28 body a 12 doskoky a byl nejlepším ze sedmi dvouciferných střelců v dresu Bulls. Zach LaVine přidal 22 bodů. Po 16 bodech dali Wendell Carter a ústřední rozehrávač Coby White, který ještě desetkrát asistoval.

Washingtonu nebylo nic platné, že předsezonní posila Russell Westbrook zaznamenal čtvrtý triple double v řadě, když se jeho statistiky zastavily na 22 bodech, 10 doskocích a 11 asistencích. Bradley Beal se postaral o 28 bodů, stejně jako pivot Thomas Bryant.

Nejlepším střelcem čtvrtečních zápasů se stal houstonský James Harden, který podpořil vítězství 122:119 nad Sacramentem 33 body. John Wall v prvním soutěžním duelu téměř po dvou letech zaznamenal 22 bodů a devět asistencí.

New York podlehl Torontu 83:100 i proto, že poprvé v historii ani jeden z hráčů základní sestavy neproměnil v utkání trojku, a to jich dohromady vyslali na koš 23.

jk ura

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...