Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Chovanec: Řepku chci v týmu udržet

Sport

  12:54
PRAHA - Kromě ligové prohry v Ostravě přinesl pondělní večer pro fotbalovou Spartu ještě dvě zásadní zprávy. Obě se týkaly Tomáše Řepky. Stěžejní muž v sestavě letenského klubu upřesnil vážnost svého zranění, které utrpěl před měsícem v derby se Slavií.

Jozef Chovanec, nový trenér fotbalistů AC Sparta Praha. foto: ČTK

"Podzimní část ligy už asi nestihnu," prohlásil pro server tn.cz. Za vše může zlomenina zánártní kůstky, kterou u něj objevili lékaři.

Dobu rekonvalescence nedokáže v klubu přesně nikdo odhadnout. Poslední podzimní kolo je přitom na programu za necelé čtyři týdny. "Lékaři nasadili aktivní léčbu. Věřím, že se ho podaří dát dohromady a ještě ho budeme moci využít," řekl Lidovým novinám kouč Sparty Jozef Chovanec.

Další Řepkovo vyjádření překvapilo mnohem víc. Týkalo se totiž jeho možného odchodu do zahraničí během zimní přestávky. "Nebráním se tomu. V mém věku už sice moc velké parády neudělám, ale kdyby byla možnost, tak to někde určitě zkusím," uvedl obránce.

Hráčův agent Pavel Paska pro deník Sport prozradil, že v létě dostal Řepka nabídku od bundesligového nováčka z Kolína nad Rýnem. "Tu jsme odmítli. Co bude dál, o tom si musíme promluvit," uvedl Paska. Podle ředitele komunikace Sparty Jakuba Otavy není Řepkův odchod na Letné aktuálním tématem. "Nic konkrétního nevíme a ani nic neřešíme. Možné odchody přijdou na řadu až během přestupového období," prohlásil Otava.

Kdyby záleželo jen na Chovancovi, Řepku by rád v kádru udržel. "Slyšel jsem ten rozhovor celý v nesestřihané verzi a nepůsobil na mě tak, jak to vyznělo. Určitě bych byl rád, kdyby ve Spartě zůstal," uvedl. Čtyřiatřicetiletý Řepka pomalu uzavírá svůj třetí rok od návratu do rudého dresu. K současnému zaměstnavateli je smluvně vázán ještě do konce příští sezony.

Pokud by ale Řepka opravdu sparťanskou kapitolu uzavřel, zůstala by po něm na Letné výrazná mezera. Bez jeho přítomnosti na hřišti sebevědomí momentálně čtvrtého týmu ligové tabulky rapidně klesá. "Když je stoprocentně fit, je pro mužstvo velkým přínosem," připomněl Chovanec. Podobně hovořil o chybějící opoře v Ostravě i brankář Jaromír Blažek. "Pro nás je to teď nejcitelnější ztráta. S ním bychom situace, ze kterých jsme inkasovali, vyřešili mnohem lépe."

Ze zdravotních důvodů chybí Spartě i další obránci Kučera a Had. To všechno má podle Chovance vliv na současnou situaci jeho týmu. "Taková je realita," povzdechl si. Nutno dodat, že není vůbec veselá.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...