Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Čtvrtfinále Wimbledonu: Bombarďák Karlovič vyzve Maestra Federera

Roland Garros

  8:45
PRAHA/LONDÝN - VIDEO - Pětinásobný šampion z Wimbledonu proti továrně na esa aneb Rogeru Federerovi stojí v cestě do semifinále 208 centimetrů vysoký obr z Chorvatska Ivo Karlovič, jenž za čtyři zápasy na letošním Wimbledonu stihl nastřílet soupeřům již 137 es. Otvírací čtvrtfinálové utkání mužů rozhodně nudit nebude.

Ivo Karlovič. foto: ČTK

Nejvyšší tenista v historii Karlovič ničí soupeře v Londýně tradičně svým drtivým servisem. Ve čtyřech zápasech nastřílel 137 es, ale druhý nasazený Federer z tenisového obra žádný strach nemá. Karloviče zdolal v osmi z devíti vzájemných duelů, včetně Wimbledonu 2004.

PODÍVEJTE SE JAK KARLOVIČ ZNIČIL TSONGU - TIEBREAK:

Navíc Federer se po triumfu na pařížské antuce při French Open cítí uvolněný a hraje zcela bez stresu. "Všechno je perfektní. Dobře se pohybuji, podávám, mám svůj dobrý rytmus hry od základní čáry," liboval si Federer po osmifinálové výhře nad Švédem Robinem Söderlingem.

Britští fanoušci zbystří pozornost hned po Federerově utkání. Na dvorec totiž nastoupí jejich muž Andy Murray, proti kterému bude stát Juan Carlos Ferrero. "Budu muset hrát opravdu skvěle, abych Andyho zastavil," řekl Španěl, který dostal do soutěže divokou kartu, ale do čtvrtfinále Wimbledonu postoupil stejně jako předloni.

Domácí miláček Murray si věří
"Věřím, že pořád mohu Wimbledon vyhrát. To se od prvního zápasu nezměnilo, ale jak jsem řekl, musím hrát svůj skvělý tenis," burcoval se třetí nasazený Murray po dramatu se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou. "Juan Carlos je bývalou světovou jedničkou, grandslamový šampion, takže mě určitě nečeká nic lehkého. O podcenění nemůže být řeč."

Další velkolepou čtvrtfinálovou bitvu může přinést na kurtu číslo jedna duel bývalého vítěze Wimbledonu Lleytona Hewitta a amerického tvrďáka Andyho Roddicka. "Lleytona zcela respektuji. Už toho dokázal hodně a na tomhle povrchu umí být nebezpečný," řekl Roddick. Poslední semifinalista vzejde z duelu turnajové čtyřky Novaka Djokoviče s německým tenistou Tommym Haasem.

DNEŠNÍ PROGRAM (začátek ve 14:00): Centrální dvorec:
Federer (2-Švýc.) - Karlovič (22-Chorv.), Murray (3-Brit.) - Ferrero (Šp.).
Kurt č. 1: Haas (24-Něm.) - Djokovič (4-Srb.), Hewitt (Austr.) - Roddick (6-USA).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!