Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Čtyřletá dcera boxera Mike Tysona se těžce zranila v posilovně

Sport

  10:42
PHOENIX - Čtyřletá dcera bývalého boxerského šampiona v těžké váze Mikea Tysona je v kritickém stavu poté, co si nešťastnou náhodou kolem krku omotala provaz visící z cvičebního náčiní. Oznámila to dnes agentura Reuters.

Mike Tyson se svou dcerkou. foto: internet

Exodus Tysonová si hrála doma v blízkosti pomůcek na posilování a cvičení, když se nešťastnou náhodou zamotala do provazu či lanka visícího z pohyblivého běžeckého pásu. Nyní je v nemocnici ve Phoenixu, kde byla přijata v kritickém stavu a napojena na přístroje zajišťující základní životní funkce.

Policie uvedla, že první šetření nenaznačuje, že by na incidentu bylo něco podezřelého, a označila jej za "tragickou nehodu". "Buď upadla, nebo si sama strčila hlavu do smyčky a pak už se nedokázala vlastními silami lanka zbavit," prohlásil místní policejní vyšetřovatel Andy Hill.

Podle policie škrtící se děvčátko našel její sedmiletý bratr a okamžitě upozornil matku, jež uklízela na jiném místě v domě. Matka dceru z provazu vymotala a po počátečních oživovacích pokusech zavolala na tísňovou linku. Tyson v době nehody ve Phoenixu nebyl, ale jakmile se o dceřině stavu dozvěděl, zamířil z natáčení dokumentu do nemocnice.

Tyson vládl profesionálnímu ringu od roku 1986 více jak pět let, když se ve dvaceti letech stal nejmladším mistrem světa těžké váhy v historii.

Autor: