Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Dělal jsem chybu za chybou, bědoval Veselý po prohře s Pouillem

Sport

  22:15
TŘÍNEC - Tenista Jiří Veselý se v Davisově poháru znovu stal obětí vlastní nervozity. I když mohl jít na kurt po nečekaném vítězství Lukáše Rosola nad Jo-Wilfriedem Tsongou v naprostém klidu a bez tlaku, utkání s Lucasem Pouillem mu vůbec nevyšlo a ve třech setech prohrál. Češi tak s Francií ve čtvrtfinále Davis Cupu hrají po úvodním dnu 1:1.

Jiří Veselý foto: ČTK

Třiadvacetiletému Veselému, který při absenci Tomáše Berdycha zastává roli týmové jedničky, na třineckém dvorci nechodily míče tak, jak je v posledních týdnech zvyklý. Udělal 36 nevynucených chyb.

„Ještě v rozehrávce jsem se cítil dobře a těšil jsem se, že budu hrát před domácím publikem, ale pak už tam moc pozitiv nebylo. Trápil jsem se od prvního do posledního míče. Dělal jsem jednu lehkou chybu za druhou, a tak se těžko vyhrává,“ řekl Veselý.

Jiří Veselý
Jiří Veselý

Veselého problém se jmenuje vlastní psychika. Rodák z Příbrami přiznal, že od tlaku a očekávání v domácím prostředí se zatím nedokáže oprostit a hraje svázaný. „Je to pořád stejné. Já jsem v Davis Cupu snad až na jeden zápas neodehrál ani jedno utkání, se kterým bych byl spokojený. Je to těžké, ale bohužel jsem ještě nenašel cestu, jak psychiku dostat do polohy, že bych hodil všechno stranou,“ řekl Veselý.

Během zápasů za český daviscupový výběr se prý pere s vlastní psychikou. „Místo, abych bojoval se soupeřem, soupeřím sám se sebou. Potřeboval bych se dostat do své zóny, ale zatím mi to nějak nejde,“ řekl Veselý, který kurt po dvou hodinách a 17 minutách opouštěl s porážkou 6:7, 4:6 a 5:7.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...