Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Diváci Voráčka přijali vřele

Sport

  9:43
COLUMBUS - Největší ovace si na pátečním draftu NHL užil český hokejista. Útočníka Jakuba Voráčka (17) si totiž vybral na sedmém místě domácí tým Columbus Blue Jackets a fanoušci svého nového hráče patřičně přivítali. „Byl to hrozný rachot,“ smál se včera letos nejvýše draftovaný Evropan.

Jakub Voráček si obléká dres svého nového zaměstnavatele. foto: ČTK

LN Jaký máte z draftu jako uvítací akce do NHL pocit?
Naprosto neuvěřitelný. Navíc si mě vybral domácí tým. Hala byla zaplněná snad do posledního místa. Všichni tleskali a křičeli, bylo to nepopsatelné. Kromě agentů tam se mnou jeli i rodiče a sestra. Tak to si to užívali se mnou. Byla to vlastně i taková dovolená.

Draft NHL 2007

* Jako první šel na pódium americký hokejista Patrick Kane, vybralo si ho Chicago.

* Na sedmém místě, za velkého aplausu, oznámil domácí Columbus jméno Jakuba Voráčka.

* Na 40. příčce přišel na řadu další Čech. Útočníka Michala Řepíka si vybrala Florida. Draftem prošlo pět českých hokejistů - 103. Vladimír Růžička do Phoenixu, 136. Ondřej Roman do Dallasu, 169. Radim Ostrčil do Bostonu.

* Na 56. místě byl draftován první hokejista nigerijského původu, útočníka Akima Aliu si vybralo Chicago.

Bouřilo publikum víc, když byl jako první vybrán Patric Kane, nebo když domácí tým ohlásil vaše jméno?
Oboje bylo bouřlivé, diváci byli neskuteční. Ještě než řekli moje jméno, tak už byl v hale hrozný rachot. Pak když mě vyhlásili, tak lidi znovu začali bouřit. Ale fandili všem.

Měl jste po pohovorech s jednotlivými kluby tušení, že by to mohl být Columbus?
Já jsem nepřemýšlel o tom, kdo by mě mohl draftovat. Pohovory jsou zrádné. Třeba někdo záměrně dává těžké otázky, někdo lehké, no a nakonec si vás vybere tým, který s vámi ani nemluvil.

Jak vás vedení Blue Jackets uvítalo?
Ještě večer jsme s rodinou seděli ve sky boxu, byli tam všichni z klubu, gratulovali mi a vítali mě. Druhý den byla autogramiáda ještě s dvěma hráči Columbusu Brulem a Brassardem. Trvalo to dvě hodiny a ani jsem se nezastavil. Bylo tam hrozně moc lidí. Gratulovali mi a říkali mi třeba, že je bomba, že mě draftovali. Bylo to skvělé.

Začal jste se více zajímat o město? Můžete tam brzy bydlet?
Byl jsem se podívat po městě. Taky mi ukázali, kde je všechno v hale, kde se trénuje a tak. Chtěli si mě tam nechat ještě týden na nováčkovský kemp. Ale teď někdy už mi končí víza a musel jsem letět domů. Tak jsem se jim omluvil. Přijedu až na hlavní kemp v září.

Naznačoval klub, co s vámi zamýšlí?
Řekli mi, že záleží na mně. Jestli přijedu na kemp připravený, uvidí, že jsem makal a bude se mi dařit, tak určitě šanci mám. Ještě je to daleko, ale určitě bych za ně chtěl v nejbližší době hrát.