Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Djokovič porazil Nadala a udržel naději na semifinále

Sport

  18:12
LONDÝN - Obhájce loňského titulu Novak Djokovič si udržel šanci na postup do semifinále Turnaje mistrů. Srbský tenista dnes ve svém třetím duelu ve skupině B porazil 7:6 a 6:3 Španěla Rafaela Nadala, jenž týden před finále Davis Cupu proti Česku opustí Londýn bez vyhraného setu.

Nadal a Djokovič. foto: ČTK

Dvaadvacetiletý Djokovič sice vyhrál ve skupině dva zápasy, ale potřebuje ještě pomoc Švéda Robina Söderlinga, jenž si překvapivě zajistil účast v semifinále už po dvou zápasech. Náhradník na turnaji za zraněného Andyho Roddicka nastoupí večer k poslednímu duelu skupinové fáze proti Rusu Nikolaji Davyděnkovi, a pokud prohraje, postoupí mezi nejlepší čtyři právě jeho přemožitel.

Nadal dnes podal stejně matný výkon jako v předchozích dvou zápasech.

Třiadvacetiletý Španěl zaznamenal téměř třikrát víc nevynucených chyb než vítězných úderů (35/12) a navíc se musel na začátku druhého setu podrobit ošetření spodní části zad.

Šestinásobný grandslamový vítěz Nadal přijel do Londýna s teoretickou šancí na posun do čela žebříčku před Rogera Federera, místo toho však po nepovedeném vystoupení může v případě celkového triumfu Djokoviče přijít i o své druhé místo.

Nadal má být za týden oporou španělského týmu ve finále Davis Cupu na antuce v Barceloně. V Londýně se představil i druhý člen výběru Alberta Costy Fernando Verdasco, jenž také skončil už v základní skupině a navíc ohlásil problémy s kolenem.

Stejně jako Nadal si dnes připsal třetí porážku i česko-indický pár Lukáš Dlouhý, Leander Paes a Londýn opouští bez zisku jediného setu. Letošní šampioni Roland Garros a US Open tak dopadli při premiéře finále sezony v britské metropoli stejně jako loni při loučení se Šanghají.

Dlouhý s Paesem ve svém závěrečném třetím duelu ve skupině B podlehli 6:7 a 4:6 bělorusko-izraelské dvojici May Mirnyj, Andy Ram. "Po US Open jsme spolu dlouho nehráli. Neměli jsme dost času, abychom se dostali do formy, v jaké jsme byli předtím," řekl Dlouhý.

Člen českého týmu pro finále Davis Cupu a zkušený Ind už neměli šanci postoupit, jejich přemožitelé si naopak právě výhrou zajistili účast v semifinále. O druhé místo se večer utkají Lukasz Kubot a Oliver Marach s dvojčaty Bryanovými.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!