Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dlouhý s Paesem vyhráli čtyřhru na French Open

Sport

  19:59
Český tenista Lukáš Dlouhý společně s Indem Leanderem Paesem vyhráli na French Open čtyřhru. V dnešním finále třetí nasazená dvojice porazila Wesleyho Moodieho s Dickem Normanem 3:6, 6:3 a 6:2. Dlouhý se tak stal po Jaroslavu Drobném, Tomáši Šmídovi a Danielu Vackovi teprve čtvrtým českým vítězem čtyřhry na Roland Garros.

Indicko - českmá radost. foto: ČTK

"Ani nevím co říct, nikdy jsem na grandslamu nic nevyhrál," řekl Dlouhý při ceremoniálu na dvorci. "Díky moc Leanderovi a všem, kteří mě podporovali," dodal šestadvacetiletý český tenista.

Česko-indickému páru nevyšel vstup do utkání, prohrával 0:3 a ztracený brejk už zpět nezískal. Paes dostal od Belgičana Normana, v 38 letech nejstaršího finalisty grandslamové čtyřhry, míčem do nosu, ale mohl pokračovat v utkání.

Druhý set naopak vyšel Dlouhému s Paesem a o titulu rozhodla třetí sada. V té se opět dařilo Dlouhému s Paesem, kteří skoro dvoumetrové soupeře eliminovali technickou hrou.

Spolupráce Dlouhého s Paesem začala loni právě v Paříži. Hned se jim začalo dařit a nyní po dvanácti měsících skončili v radostném objetí po titulu.

Dlouhý tak proměnil svou čtvrtou finálovou účast v zisk prvního grandslamového deblového titulu. Předloni dvakrát neuspěl s Pavlem Víznerem a minulý rok na US Open s Paesem. V Paříži se z titulu ve čtyřhře naposledy radoval Daniel Vacek s Jevgenijem Kafelnikovem, kteří v roce 1997 obhájili titul. Paes stál také u posledního českého deblového triumfu na grandslamu, před třemi lety vyhrál US Open spolu s Martinem Dammem.

Předchozí čeští vítězové čtyřhry na French Open: 1948 - Jaroslav Drobný (Lennart Bergelin) 1986 - Tomáš Šmíd (John Fitzgerald) 1996, 1997 - Daniel Vacek (Jevgenij Kafelnikov) smr ohr gi nkr

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...