Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Do Astany už dorazil Rosol a tenisté jsou na Davis Cup kompletní

Sport

  11:31
ASTANA (Kazachstán) - Po 23 hodinách na cestě dorazil Lukáš Rosol do Kazachstánu a čeští tenisté jsou v Astaně před nadcházejícím čtvrtfinále Davisova poháru kompletní. Rosol si krátce po příletu hned zatrénoval. Při neúčasti zraněného Tomáše Berdycha je 63. hráč světa Rosol týmovou dvojkou.

Lukáš Rosol foto: ČTK

Jedničkou výběru kapitána Jaroslava Navrátila je Radek Štěpánek (45. v žebříčku ATP) a za ním následují Jan Hájek (84.) a Ivo Minář (246.). Rosol hrál minulý týden challenger na ostrově Guadeloupe, odkud ho čekala do Kazachstánu dlouhá pouť. "Cesta byla relativně dlouhá, ale myslel jsem, že to bude horší," řekl Rosol na facebooku českého týmu.

Už dopoledne se zapojil do tréninku a zahrál si poprvé v Národním tenisovém centru, aby si zvykal na pomalý antukový dvorec. "Nejhorší bude časový posun, těch jedenáct hodin," konstatoval tenista. V sestavě soupeřů není jediný hráč z první stovky. V nominaci jsou Michail Kukuškin (156.), Jevgenij Koroljov (187.), Andrej Golubjov (206.) a Jurij Ščukin (463.).Stejné kvarteto dokázalo české tenisty porazit v Ostravě v prvním kole v roce 2011.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.