Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dokonalý dvojník Zlatana. Bosenský basketbalista Dedovič žertoval na adresu Ibrahimovice o původu rodičů

Nihad Dedovič je dokonalou kopií Zlatana Ibrahimoviče. foto: Reprofoto

Berlín - Ta podoba až evokuje pocit, jestli slavný fotbalista Zlatan Ibrahimovic nezatajil svého mladšího bratra. Bosenský basketbalista Nihad Dedovič, který v současnosti hájí barvy Bayernu Mnichov, navíc přilil trochu oleje do ohně. „Můj otec nikdy nebyl ve Švédsku, on navštívil Bosnu,“ naráží Dedovič na bosensko-chorvatské předky Ibrahimovice.
  5:00

Nihad Dedovič začal svoji kariéru v klubu KK Bosna, ale už v 16 podepsal profesionální kontrakt se španělskou Barcelonou. V Katalánsku se však dlouho neohřál a po hostováních v CB Cornellà, Obradoiru a Virtusu Roma přestoupil do Alby Berlín.

Po ročním angažmá v hlavním městě Německa přišla pobídka od Bayernu Mnichov. S bavorským gigantem se radoval z titulů v letech 2014,2018 a 2019 a pravidelně zde nastupuje k zápasům přestižní Euroligy.

Po jednom zápasu byl Bosňan dotázán na přílišně nápadnou podobou se Zlatanem Ibrahimovicem. „Můj otec nikdy nebyl ve Švédsku, on navštívil Bosnu,“ naráží Dedovič na bosensko-chorvatské předky Ibrahimovice.

Jeho otec Šefik Ibrahimovic je totiž původem Bosňan, jeho matka Jurka se narodila v Škabrnje (dnešní Chorvatsko), oba pak společně v roce 1977 emigrovali do Švédska.

Dočká se Dedovič Zlatanovy reakce?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!