Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Doležal: Podruhé jsem cítil bezmoc

Sport

  11:00
PRAHA - Slávistické sny o sezoně snů začínají mít povážlivé trhliny. Po pondělní porážce v Teplicích musí fotbalisté v sešívaných dresech spoléhat na zaváhání Sparty, jinak na titul nedosáhnou. Ředitel červenobílého klubu Petr Doležal hovoří současně o zklamání, ale i o naději pro zbývající čtyři kola.

Šéf Slavie stále věří v obrat. foto: ČTK

Zápas na teplických Stínadlech pro vás nebyl příjemnou podívanou, že?
To rozhodně ne. Podruhé za dobu, co jsem ve Slavii, jsem cítil bezmoc. Poprvé to bylo loni na jaře, když jsme prohráli derby na Spartě. Utkání v Teplicích mi tu atmosféru hodně připomnělo.

Jaká nálada teď v klubu panuje?
Je potřeba se optimisticky dívat dopředu až do konce ligy. To, co postihlo nás, může potkat také kohokoliv jiného. Řada utkání má silný náboj. Hraje se nejen o titul, ale i o záchranu, či účast v Poháru UEFA. Pro mě osobně je ale zklamání, že jsme za deset kol ztratili pětibodový náskok a nyní máme na Spartu dokonce tříbodovou ztrátu.

Sobotní utkání se Žižkovem bude pro vaše vyhlídky asi klíčové. Bude před ním vedení klubu vést nějaké zvláštní pohovory s hráči?
Zatím jsme ještě nevstřebali porážku z Teplic. Proto je potřeba, aby si hráči vyčistili hlavu. Ve středu dostanou volno. Potom budeme intenzivně přemýšlet, jak je nakopnout.

Slavia klopýtá v ligovém finiši už druhou sezonu po sobě. Jak si to vysvětlujete?
Kdybych věděl, v čem to vězí, rád vám to řeknu. V minulém ročníku se daly najít objektivní příčiny, proč to nevyšlo. Měli jsme málo hráčů, teď ale máme kádr poměrně široký.

Podle reakcí na internetu nevládne optimismus zrovna ani mezi fanoušky. Nelíbí se jim, že cena lístků na zápas se Žižkovem vzrostla na 220 korun. Nebudete se je snažit víc povzbudit k návštěvě Strahova?
Jejich reakci rozumím, ale tentokrát to není jen otázka peněz. I my třeba musíme platit půlmilionové škody, které vznikly po derby se Spartou. Důležité je, že Slavia pomoc od fanoušků jednoznačně potřebuje. Určitě se s nimi ještě sejdu a pokusím se jim to vysvětlit. Není problém, abychom vstupenky třeba i zlevnili, ale myslím si, že v tom problém není.

Loni jste historicky poprvé postoupili do Ligy mistrů. Pokazil by neúspěch v honbě za titulem tuto sezonu? Jak byste ji potom hodnotil?
To vám řeknu, až sezona opravdu skončí. Na hodnocení je příliš brzy. Je potřeba se zmobilizovat a udělat všechno, abychom si po třicátém kole mohli společně říct, že to nakonec všechno dopadlo úplně jinak, než to nyní vypadá.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!