Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Draky Brno čeká těžká zkouška

Sport

  12:30
BRNO - Kvalifikační turnaj o postup do Evropského baseballového poháru bude od pátku do neděle druhým hlavním vrcholem letošní sezony nejlepšího českého týmu AVG Draků Brno. Kromě českých mistrů, kteří budou mít výhodu domácího prostředí na Městském stadionu v Komárově, se v turnaji představí Dinamo Bukurešť a ukrajinský KNTU Kirovograd. Do elitní skupiny postoupí pouze vítěz turnaje.

Na basebalisty brněnských Draků čeká náročná zkouška. foto: ČTK

Po červnovém šestém místě v PMEZ zůstala Drakům tako jediná možnost, jak se udržet po reorganizaci v nejprestižnější evropské klubové soutěži. "Našim jediným cílem je postup. Měli bychom být papírově lepším týmem. Systém soutěže se mění, nechceme ztratit kontakt s nejlepšími evropskými kluby," uvedl trenér Draků Arnošt Nesňal. O soupeřích však mnoho informací nemá. Výhodou podle kouče proto je, že se oba zahraniční celky střetnou mezi sebou v pátek a z tohoto duelu lze nasbírat hodně poznatků. V kvalifikačním turnaji soupeři změří síly systémem každý s každým dvakrát. 

"V ukrajinském týmu nastoupí Jacjuk, Holovko, Nelipa a Korovlev, kteří startovali v minulých sezonách v české extralize. V Evropském poháru skupiny B s tímto soupeřem neuspěl tým MZLU Express Brno, což svědčí o tom, že na nás čekají nesmírně kvalitní protivníci," dodal Nesňal.

PROGRAM TURNAJE:
Pátek 12. září: 13:00 Bukurešť - Kirovograd, Kirovograd - Bukurešť, 

Sobota 13. září: 13:00 Bukurešť - Draci Brno, Draci Brno - Bukurešť, 

Neděle 14. září: 13:00 Kirovograd - Draci Brno, Draci Brno - Kirovogard.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...