Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Druhé kolo Roland Garros si zahraje osm Čechů

Sport

  22:12
PAŘÍŽ - První kolo turnaje Roland Garros "přežilo" osm českých tenistů. Přes dobrý začátek mezi nimi nejsou Jan Hernych a Klára Koukalová, nedařilo se také Robertu Vikovi.

Nejnešťastněji vypadala po utkání Klára Koukalová, která v zápasu s Italkou Tathianou Garbinovou hladce vyhrála první set 6:2, ve druhém vedla ještě 4:3, ale nakonec ho prohrála 4:6. Ve třetím zcela odpadla a prohrála 1:6.

"Myslím, že šlo jenom o psychiku. Neprohrávám tenisově, ale spíš hlavou, o to je to smutnější. Nevím, co mi může pomoct," řekla čtyřiadvacetiletá tenistka novinářům. Vzdát se ale nechce. "Život jde dál, ještě budu pár let hrát a třeba nějakým způsobem vyzraju, doufám," uvedla Koukalová, která v Paříži nikdy nebyla dál než ve druhém kole.

Jen v sobě viděl příčinu prohry také Vik, který ztratil utkání s Francouzem Florentem Serrou po setech 1:6, 6:1, 5:7 a 4:6. "Byl to jasně vyhraný zápas, prohrál jsem si ho vlastní nedůsledností. Nedůsledně jsem dohrával některé míče, vždycky jsem mu ještě dal šanci hrát a tím jsem to prohrál," prohlásil Vik, který je v žebříčku o 23 míst níže než Serra.

Zcela negativně hodnotil první set, do kterého prý nastoupil zcela nesoustředěný, možná vinou dlouhého čekání. Ve čtvrtém setu měl ještě šanci v deváté hře, kdy vedl 40:0, ale prohrál ji a soupeř už utkání dotáhl k vítězství.

Hernych v zápase v favorizovaným Australanem Lleytonem Hewittem velmi dobře začal. První sadu prohrál až v tie-breaku a druhou suverénně vyhrál 6:3, ale další dvě vyzněly jednoznačně pro Australana, který je vyhrál 6:2 a 6:0. Hernych se na sebe zlobil především kvůli prvnímu setu, ve kterém vedl 6:5 a měl setbol, který ale neproměnil.

Druhý klíčový moment viděl ve třetí sadě, kdy měl možnost brejku, ale ztratil ji dvěma dvojchybami. "Tím se on dostal na koně a já už jsem nebyl psychicky schopen se do zápasu vrátit," řekl Hernych. Chuť si chce spravit ve čtyřhře, kterou bude hrát spolu s Davidem Škochem.

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...