Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Eliáš prodloužil smlouvu s New Jersey

Sport

  14:09
EAST RUTHERFORD - Hokejový útočník Patrik Eliáš prodloužil smlouvu se svým klubem New Jersey Devils. Třicetiletý český reprezentant v sobotu podle zámořských serverů podepsal novou sedmiletou smlouvu, která mu zajišťuje příjem 42 milionů dolarů.

Patrik Eliáš. foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

Rodák z Třebíče se na pokračování spolupráce s "Ďábly" dohodl hned první den, kdy se stal takzvaným volným hráčem a mohl jednat i s dalšími zájemci o své služby. Eliáš měl v minulé sezoně příjem 4,1 milionu dolarů a podle spekulací požadoval roční plat v maximální možné výši 8,8 milionu. Podle agentury Canadian Press bude ale nyní mít v průměru šest milionů.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru odehrál v uplynulé sezoně za New Jersey jen 38 zápasů v základní části. Při působení v ruském Magnitogorsku, kam zamířil během výluky v NHL, totiž onemocněl žloutenkou a musel polovinu ročníku zámořské soutěže vynechat.

Po návratu na led se ale předvedl ve výborném světle a nasbíral 45 bodů za 16 branek a 29 asistencí. V devíti duelech play off si připsal 16 bodů za šest gólů a deset přihrávek a velkou měrou se podílel na vyřazení městského rivala New Yorku Rangers v první kole Stanleyova poháru. Poté však New Jersey ztroskotalo na pozdějším majiteli prestižní trofeje Carolině.

Eliáš v minulých dnech několikrát zopakoval, že jeho prioritou je zůstat v¨New Jersey, kde působí již od roku 1995. "Prožil jsem zde skvělou kariéru. Hodně mi ten tým dal, nemám si na co stěžovat. Nemám důvody, proč odcházet. Jediný důvod jsou jiné nabídky, kterým se s novými pravidly nebudou Devils rovnat," řekl Eliáš, který v 596 utkáních NHL zaznamenal 504 bodů za 223 tref a 281 přihrávek. Ve 111 duelech play off přidal 34 branek a 60 přihrávek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!