Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci Sparty zkratovali soupravu metra

Sport

  12:27
PRAHA - Výhru svého týmu oslavili svérázným způsobem fanoušci hokejové Sparty. Ti v pátek večer v Praze poškodili soupravu metra; pod vlak ve stanici Hlavní nádraží hodili hliníkovou tyč, která zkratovala napájení vlakové soupravy.

metro foto: Pavel WellnerLidové noviny

Následný zkrat pak vyvolal ve stanici dým. Policie musela stanici vyklidit. Provoz metra byl na trase C po 20 minutách obnoven. Řekla mluvčí dopravního podniku Michaela Kuchařová.

"Žádné drama, žádná zdemolovaná souprava, nic takového se nestalo," řekla Kuchařová. V okamžiku, kdy se vlaková souprava rozjela, se podle Kuchařové "hliníková lišta dostala na napájecí kolej a zkratovalo to".

Když vlak zastavoval, vycházel ze spodní části dým, uvedl server iDnes. Proto také vypukla mezi cestujícími panika. "Všechno zhaslo, lidé začali vybíhat ven. Byla to hrozná rána, všude jenom kouř," řekla jedna z cestujících.

Lidé nejdříve tvrdili, že rozjaření fanoušci hodili pod soupravu světlici. To se ale později nepotvrdilo. Podle policejní mluvčí Ivy Brožové policie zatím nikoho nezadržela.

Sparta hrála večer zápas hokejové extraligy na stadionu v pražských Holešovicích. Zlínské mužstvo porazila 7:1.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...