Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Federer před finále s Nadalem: Tenisem se hlavně bavím

Sport

  9:00
PAŘÍŽ - Na sedmnáctý grandslamový titul bude dnes útočit Roger Federer. Švýcarský tenista, který v semifinále antukového French Open ukončil sérii 43 vítězných zápasů Srba Novaka Djokoviče, v něm nastoupí proti antukovému králi a pětinásobnému šampionovi Rafaelu Nadalovi ze Španělska. Ten vyřadil v boji o finále Brita Andyho Murrayho. Finále začne v 15:00 SELČ.

Roger Federer. foto: ČTK

"Budu muset hrát svůj nejlepší tenis," tuší Nadal, který turnajovou trojku Federera považuje za nejlepšího tenistu všech dob. "A to se ještě může stát, že to nebude stačit," doplnil španělský hráč.

Ve třech svých vítězných finále v letech 2006-2008 vždy Federera porazil.

VÍCE O BITVĚ O TENISOVÝ TRŮN

"Můžu opět vyhrát, ale je velká šance, že vyhraje on," uvedl Nadal hrající levou rukou. Švýcar svým postupem Nadala nepřekvapil. "Všichni víme, kdo je. Má víc zkušeností i sebevědomí a navíc nyní hraje fantastický tenis," uvědomuje si Španěl.

S tím Federer souhlasil. "Cítím se velmi dobře, mám dobrou fyzičku a na kurtu se skvěle pohybuji," pochválil se Švýcar. Není prý před finále ani trochu nervózní. "Pokud udělám na kurtu chybu, je to jen proto, že soupeř byl lepší, a ne proto, že jsem já chyboval," usmíval se Federer. "To je důvod, proč se tenisem nyní tak bavím," dodal.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!